Prima recenzie… Povestea unei vieți și a tot ce a urmat după

Pentru prima mea recenzie, am ales o carte ce m-a impresionat foarte mult. Minunatele Oase, scrisă de Alice Sebold și apărută la editura Polirom în anul 2003 este o carte ce oferă o lecție de viață.  Alice prezintă realitatea prin ochii unei fete de doar 14 ani.

„ Numele meu de familie era Salmon, ca al speciei de pești. Cel de botez, Susie. Pe 6 decembrie 1973, când am fost ucisă, aveam paisprezece ani.” Un început cutremurător. Viața lui Susie se schimbă radical după ce este violată și ucisă. George Harvey, vecinul ei o atrage pe Susie într-o seară în lanul de porumb, unde își construise un fel de bârlog sub pământ. Susie nu reușește să mai iasă vie, deși avea o întreagă familie ce îi aștepta întoarcerea acasă. În timp ce sufletul ei părăsește pământul, Susie o atinge pe Ruth, una dintre colegele ei. Poliția nu reușește să găsească nici un indiciu înafara unui antebraț, a unei căciuli și a unei cărți.

Ajunsă în propriul ei rai, Susie își urmărește familia și prietenii ce nu pot să accepte moartea ei.  Tatăl lui Susie își dă seama că asasinul fetei lui era nimeni altul decât vecinul ciudat Harvey, dar fără dovezi nu îl crede nimeni. Prinsă în rai, fără cale de întoarcere pe pământ, lui Susie nu îi rămâne altceva de făcut decât să se uite cum lumea se schimbă și se maturizează și cum ea rămâne aceeași. Familia ei începe să se destrame încetul cu încetul, iar ea nu poate să facă nimic pentru a împiedica asta.

Susie, încă îndrăgostită de Ray nu poate fi alături de el așa cum și-ar fi dorit din cauza unei singure persoane ce ucide fără pic de remușcări și care păstrează într-un perete al casei oasele  animalelor pe care le ucise.

O experiență traumatizantă a facut-o pe Alice Sebold să scrie această carte, deși niciodată nu visase să fie violată și să scrie o carte despre asta. Un final grandios, o carte foarte ușoră de citit și cu un limbaj comun au făcut din Minunatele Oase o carte ce merită citită.

Deși mi-ar fi plăcut un alt final, cred că cel pe care îl are deja cartea este mult mai bun, mai ales că Alice Sebold a vrut să redea realitatea prin fantasy.

În curând filmul realizat pe baza cărții lui Alice Sebold.  The lovely bones va avea lansarea în cinematografele din România pe data de 29 ianuarie 2010.

Anunțuri

5 gânduri despre „Prima recenzie… Povestea unei vieți și a tot ce a urmat după

  1. Felicitări pt recenzie.Te descurci mai bine ca mine.
    Cartea pare interesanta la fel și trailerul filmului.
    Cred ca o voi citi dar numai după ce vad filmul.Altfel nu o sa-mi mai placa dacă am citit cartea înainte.
    Citesc cărțile înainte sa vad filmul doar dacă ma roade curiozitatea și nu mai pot aștepta câteva luni.

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s