Sfidarea…

Am citit foarte repede Sfidarea de Suzanne Collins printre globulețele de pom și mâncărurile tradiționale. Cartea este genială. Mă așteptam ca această carte să fie cel puțin la fel de bună ca și prima, dar m-am înselat. E chiar mai bună decât Jocurile Foamei. Suzanne e o scriitoare pur și simplu fantastică, cu niște idei uimitoare, foarte diferite de tot ce am reușit să citesc până acum.

După câștigarea jocurilor, Katniss și Peeta știu că pericolul nu a trecut și că, odată cu începerea Turneului Triumfal, cei doi vor trebui să pretindă încă o dată că sunt îndrăgostiți până la cer și înapoi. Katniss primește vizita președintelui Snow în noua ei casă din cartierul învingătorilor. Președintele îi spune clar că trebuie să calmeze toate districtele, în așa fel încât să nu se formeze nici o revoltă din cauza sfidării ei cu fructele otrăvite – lucru la care nici un creator al jocurilor nu se gândise vreodată.

Turneul Triumfal începe din Districtul 11, unde Katniss și Peeta sfidează din nou Capitoliul, el oferind familiilor tributurilor veniturile lor pe o lună în fiecare an, iar ea face un lucru și mai grav când vorbește, determinând un salut al mulțimii adresat ei. Turneul Continuă prin districtul 10 până la Capitoliu, unde sunt prezentate pozele cu Katniss îmbrăcată în rochie de mireasă – ea și Peeta trebuiau să se căsătorească pentru a își menține familiile în viață și pe Gale.

După prezentarea rochiilor, Capitoliul dezvăluie în direct cum se va desfășura cea de-a treia ediție a Jubileului Pacificării – un fel de jocuri ale foamei ce se desfășurau o dată la 25 de ani. Președintele Snow povestește cum la prima ediție a Jubileului, fiecare district a trebuit să îi voteze pe cei pe care îi trimiteau în arenă. Cea de-a doua ediție a fost și mai sângeroasă, fiecare district fiind obligat să trimită în arenă un număr dublu de tributuri. Președintele Snow desface plicul pentru a treia ediție a Jubileului și citește clar că pentru a li se reaminti rebelilor că nici cei mai puternici dintre ei nu pot înfrânge puterea Capitoliului, tributurle vor fi extrase din totalul învingătorilor în viață.

Totul se schimbă așa cum nu îmi puteam închipui. Suzanne continuă să mă uimeascăși cred că și ultimul volum va  fi genial.

Gata! Nu vă mai povestesc… citiți cartea și o să aflați singuri cum vor trece și dacă vor trece peste această nouă încercare pe care o au de înfruntat Peeta, Katniss și Haymitch.

O carte fantastică ce meriătă citită. Eu una abia aștept filmul ce o să se realizeze după primul volum, mai ales că Suzanne Collins este și scenarista. Vreau să văd dacă scenele pe care mi le-am imaginat o să fie la fel cu cele din film, dar până atunci cred că mai avem de așteptat.

Titlul Românesc: Sfidarea
Titlul original: Catching Fire
Autor: Suzanne Collins
Editura românească: Nemira Junior
Editura originală: Scholastic Press
Traducător: Ana-Veronica Mircea
Pagini: 528
Continuare: În lb. engleză( 8 august 2010 )

Reclame

8 gânduri despre „Sfidarea…

  1. Pingback: Cover (1) – Jocurile Foamei – Suzanne Collins « Sabinna's Angel for a story

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s