Jocurile Foamei de Suzanne Collins

Ai putea supravietui in salbaticie, de unul singur, cand toti cei din jur fac tot ce pot ca sa nu apuci dimineata urmatoare?

O carte plina de aventura si suspans este volumul Jocurile foamei, primul din trilogia cu acelasi nume a scriitoarei Suzanne Collins. Peste ruinele continentul America de Sud se afla natiunea Panem impartita in 12 districte conduse de Capitoliu. În fiecare an sunt organizate Jocurile Foamei si sunt alesi prin tragere la sorti cate 2 tributuri, o fata si un baiat din fiecare district. Toate cele 24 de tributuri sunt puse in arena pentru a se lupta si pentru a încerca sa supravietuiasca, numai unul poate fi invingatorul si se poate intoarce viu in districtul lui, unde devine bogat si faimos. Toate tributurile au implantate niste cipuri, in asa fel încat sa poata fi depistati in arena si filmati. Intregul spectacol este urmarit de toate districtele. Cu cat tributurile impresioneaza mai mult la inceput, cu atat mai multi sponsori vor avea. Tributurile pot primi cadouri de la sponsori atunci cand antrenorii lor decid ca au nevoie de ele.

Katniss, o adolescenta din districtul 12, cel mai sarac, se ofera voluntar în locul surorii ei Prim, în varsta de doar 12 ani. Alaturi de Katniss Everdeen, este ales si baiatul care ii daruise o paine pentru a isi salva familia, Peeta Mellark. Cei doi sunt singurele tributuri care se tin de mana si sunt inconjurati de flacari, datorita celor 2 stilisti, la parada ce se organizeaza dupa tragerile la sorti. La interviuri, Peeta marturiseste ca este îndragostit de Katniss si ca supravietuirea lui, ar putea cauza moartea celei pe care o iubeste. Cei doi sunt considerati indragostitii nascuti sub o stea potrivnica. Oamenii sunt impresionati inca de la inceput de cei doi, ii aclama si ii aplauda.

Dupa cateva zile de antrenamente, sunt trimiti în fata creatorilor de joc pentru evaluare. Katniss primeste cea mai mare nota dintre toti, un 11, în timp ce Peeta doar un 8, astfel sansele ei de supravietuire se maresc si scad în acelasi timp, deoarece poate strange mai multi sponsori, dar ea stie ca odata ce intra in arena, tributurile profesioniste din primele districte vor incerca sa o inlature din drumul lor catre victorie. Un joc mortal, in care fiecare pas gresit poate duce la moarte, un joc in care orice e posibil, nu exista decat o singura regula: unul singur poate fi invingatorul.

Odata ajunsi in arena, totul incepe si, Katniss reuseste sa i-a de la cornul abundentei, locul in care se gasesc lucruri necesare pentru supravietuirea în arena, un rucsac si fuge cu el in padure, dar nu inainte de a fi atacata. Atunci cand un tribut moare se aude zgomotul unui tun si in fiecare noapte pe cer apar chipurile celor morti in acea zi. Lasati in voia sortii, Katniss ii salveaza viata lui Peeta in mijlocul padurii, atunci cand se anunta o schimbare brusca de reguli, dar inca mai au multe de infruntat pentru a afla castigatorul, deoarece tributurile profesioniste sunt pe urmele lor. Desi faptul ca cei doi sfideaza Capitoliului ii poate pune in pericol, cei doi isi continua idila. Atat va spun, restul, cititi si veti afla ce se intampla cu Katniss, aflati cine este castigatorul Jocurilor.

Suzanne Collins reuseste un roman de aventura minunat, cel mai bun roman de aventura pe care l-am citit. Fiind scris la persoana I, atrage atentia si o mentine pe tot parcursul romanului. O carte ce merita cu adevarat sa fie citita.

Reclame

4 gânduri despre „Jocurile Foamei de Suzanne Collins

  1. Pingback: 444…O CARTE, chiar doo « Dac12's Blog

  2. Ok deci,am terminat de citit primul volum si trebuie sa iti dau crezare! Chiar e o serie senzationala ^_^ Bine,recunosc,la inceput nu mi-a prea placut,deoarece credeam ca va fi vorba doar de o adunatura de tarani din districtul 12,dar apoi a inceput actiunea adevarata!Si partea cu Rue chiar m-a emotionat si sper sa imi cumpar cat mai curand si al doilea volum.

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s