În curând la Nemira…

Cartea cimitirului va fi publicată în acest an de editura Nemira.

Deși eram obișnuiți cu Neil Gaiman la editura Tritonic, se pare că cei de la Nemira vor să ne facă să citim cât mai multe cărți fantasy, adăugându-l pe  Gaiman pe lista publicațiilor din 2010.

În primul rând coperta mi-a atras atenția, deoarece este foarte frumoasă. Sper să se păstreze coperta inițială. Ar atrage mult mai multe persoane, chiar dacă e o carte fantasy. Povestea este foarte interesantă, deși este o carte pentru copii, merită citită și de cei puțin mai mari.

Cartea a câștigat premiul Hugo 2009 și medalia Newbery.

Se pare că ideea acestei cărți i-a venit lui Gaiman acum douăzeci de ani, când locuia lângă un cimitir. Văzându-și copilul plimbându-se cu bicicleta printre morminte, s-a gândit la fel în care ar crește un copil într-un asemenea loc, educat  și protejat de fantome.

Puțin despre poveste:

Nobody Owens ( Bod ) este un băiat neobișnuit, care locuiește într-un loc neobișnuit – el este singurul locuitor al unui cimitir. Crescut de foarte mic de fantome, vârcolaci și alți locuitori ai cimitirului, Bod a învățat să se comporte ca o fantomă. Fantomele din cimitir îi acordă un fel de “cetățenie”, având drepturi ca toți ceilalți ocupanți ai cimitirului, fiind singurul mod în care fantomele pot avea grijă de el.

Părinții lui Bod  au fost uciși de un necunoscut, dar după ani, criminalul stă în umbră așteptând să își termine treaba și să îl ucidă pe băiat. Dar cine este criminalul? Și de ce după atâția ani încă își mai dorește să ucidă băiatul ce a scăpat?

Update: Mai multe informații despre carte.

Cartea Cimitirului este un roman fantasy pentru copii scris de Neil Gaiman şi ilustrat de Dave McKean. Ideea de a scrie această poveste i-a venit lui Gaiman în urmă cu mai mulţi ani, când l-a văzut pe fiul lui Mike, atunci în vârstă de doi ani, plimbându-se cu tricicleta în jurul unui cimitir, care se afla vis-à-vis de casa în care locuiau. În timp ce îl supraveghea pe Mike, Neil Gaiman s-a gândit că ar putea scrie o poveste asemănătoare Carţii junglei, dar pe care ar plasa-o într-un cimitir.

Un capitol din Cartea Cimitirului a fost publicat ca povestire în antologia lui Gaiman “M is for Magic” şi a fost recompensată cu Premiul Locus 2008 pentru cea mai bună nuvelă.

Ilustraţiile pentru ediţia britanică au fost realizate de Chris Riddell, cel care a ilustrat cărţile Fergus Crane, Hugo Pepper şi Corby Flood (Nemira 2008).

Nobody Owens, cunoscut de prieteni drept Bod, este un băieţel cât se poate de normal. El ar fi “complet” normal dacă nu ar locui într-un cimitir imens şi dacă nu ar fi crescut şi educat de fantome şi vârcolaci. În cimitir există pericole, dar şi o mulţime de aventuri pentru un băieţel ca Bod. Însă el nu trebuie să părăsească cimitirul. Dacă pleacă de acolo, el va deveni ţinta lui Jack, cel care i-a ucis părinţii şi sora. Profesoara lui Bod este Domnişoara Lupescu. Străină şi ciudată, Miss Lupescu este vîrcolac şi membru al Gărzii de Onoare. Numele “Lupescu”, ales de Neil Gaiman pentru vârcolac este asocierea dintre numele animalului cu care se aseamănă vârcolacul şi sufixul “escu” comun numelor de familie româneşti. Pentru a întări convingerea cititorului că vorbeşte despre un personaj născut în arcul carpatic, domnişoara Lupescu îl alintă pe copil “Nimeni” (în limba română în original).

Volumul va fi oferit publicului din România într-un încântător format de lux.

Anunțuri

7 gânduri despre „În curând la Nemira…

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s