Blood Books/Cărțile Sângelui de Tanya Huff – din mai 2010 la Editura Leda

Editura Leda ne pregătește o mulțime de surprize. Iată una dintre ele. Până la Bookfest va apărea și seria Blood Books.

Spre sfarsitul lunii mai, fanii literaturii cu vampiri se vor putea delecta cu primul volum din seria Blood Books/Cărţile sângelui de Tanya Huff: Preţul sângelui. Scriitoare canadiană de fantasy şi SF, licenţiată în Arte Audiovizuale la Universitatea Ryerson din Toronto, Tanya Huff a publicat până acum aproape 30 de carţi, împarţite în cinci serii fantasy/ urban fantasy (The Keeper’s Chronicles, The Tony/”Smoke” Series, The Wizard Crystal Series, The Quarters Series şi Blood Books sau Vicki Nelson Series), o serie SF (The Torin Kerr Series/ Valor Confederation), mai multe romane independente şi patru culegeri de povestiri.

Seria Blood Books, care debutează în 1991, cuprinde cinci romane (Blood Price, Blood Trail, Blood Lines, Blood Pact şi Blood Debt) publicate până în 1997 şi un volum de povestiri, Blood Bank, în 2006. Carţile au atins repede statutul de bestseller, situându-se în topul listei LOCUS Bestseller, la multiplele ediţii din Statele Unite. Sunt traduse în peste 10 ţari, în Germania, volumul Blood Debt primind premiul pentru cel mai bun roman tradus din partea Societăţii Dracula.

Carte o are în prim-plan pe Vicki Nelson, fost detectiv la „Omucideri”, care descoperă, urmăreşte şi anihilează diverşi criminali de sorginte supranaturală (demoni ieşiţi din iad, vampiri, vârcolaci, fantome, mumii etc.), în timp ce se luptă cu orbirea care o ameninţă şi încearcă să-şi pună ordine în viaţa sentimentală zbuciumată, împărţită între detectivul Mike Celluci, fostul ei partener din poliţie, şi vampirul în vârstă de 450 de ani Henry Fitzroy, bastard al regelui Henric al VIII-lea, devenit acum scriitor de romane de dragoste. Deşi cei doi se întrec în a-i capta atenţia, Vicki evită orice angajament amoros. Vă sună familiar, nu?

Seria a fost adaptată pentru televiziune sub titlul Blood Ties, în 2007, rulând în prezent şi la noi, pe AXN, cu titlul Vampiri, crime şi poveşti de dragoste.

Vă invit să vă bucuraţi de lectura acestor cărţi, amestec de thriller supranatural cu accente horror, mystery şi romance paranormal, totul presărat cu o doză fină de umor.

Precizare:

Coperţile prezentate conţin ilustraţia pe care o vom folosi si noi la ediţia în limba română. Titlul şi numele autoarei s-ar putea să fie scrise cu alte caractere.

Leda

Am uitat să vă spun că editura Leda va publica în curând și volumele seriei Darkest Powers, scrisă de Kelley Armstrong. În curând mai multe informații despre serie.

Reclame

11 gânduri despre „Blood Books/Cărțile Sângelui de Tanya Huff – din mai 2010 la Editura Leda

  1. Buna ! Stiu ca sunt in afara subiectului . Vroiam sa te intreb daca iti plac animeurile , am vazut ca iti plac cartile cu vampiri (si mie imi plac la nebunie ) este un anime foarte frumos cu vampiri pe http://www.desene-animate.info . Este foarte frumos . Daca te intereseaza subiectul intri acolo si dai la sectiunea desene , desenul se numeste Vampire Knight . Eu nu ma uitam la animeuri . Dar asta este chiar foarte frumos .

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s