Trezirea – Jurnalele Vampirilor


Îmi ce scuze că am cam abandonat recenziile în ultima vreme, dar școala chiar începe să imi ocupe tot timpul.

Primul volum din seria Jurnalele Vampirior a fost superb. În sfârșit este publicată această serie la noi în țară. Bineînțeles că asta s-a întâmplat după ce mi-am cumpărat seria, adică 2 cărți în care sunt 4 volume, de la Gaudeamus de anul trecut. Am trecut și peste asta și am citit primul volum în engleză, dar și în română și mi-au plăcut la fel de mult.

Singurul minus pe care i l-am găsit cărții a fost faptul că este scrisă la persoana a III-a și acest lucru îndepărtează cititorii – inclusiv pe mine – de sentimentele personajelor.

Povestea începe odată ce Stefan Salvatore, vampirul ce încearcă să își nege propria natură și consumă doar sângele animalelor, se mută în Fell’s Church.

Elena Gilbert este regina școlii, mereu în centrul atenție și atunci când noul și misteriosul tip nici măcar nu o privește se simte mai umilită decât vrea să recunoască. Totuși Elena nu renunță atât de ușor și încearcă prin toate mijloacele posibile să îl facă pe Stefan să o observe.

Balul aduce o serie de evenimente ce reușesc să îi facă pe Elena și Stefan mai apropiați. În momentul în care Elena îl vede dansând cu Caroline se enervează și pleacă împreună cu Tyler, Vickie și Dick către cimitir. Odată ajunși, Eena și Tyler rămân singuri și el, fiind beat încearcă să o sărute pe Elena, dar ca deobicei intră în scenă eroul. Stefan apare de nicăieri și îl ia la bătaie pe Tyler. Câtiva pumni au fost mai mult decât suficienți să îl lase pe Tyler amețit lângă un mormânt.

Așa cum face orice gentleman, Stefan o ajută pe Elena, o duce la el acasă, stătea în chirie la o pensiune. Acesta, foarte amabil, îi dă o pelerină cu care să acopere ce mai rămăsese din rochia pentru bal și îi povestește puțin din motivul pentru care el se menținea departe de ea.

Nu vă povestesc mai mult de atât pentru că vreau să citiți și voi cartea. Este o poveste superbă ce merită.

Titlul Românesc: Jurnalele Vampirilor: Trezirea
Titlul original: The Vampire Diaries: The Awakening
Autor: L.J. Smith
Editura românească: Leda
Editura originală: Harper Paperbacks
Traducător: Mirella Acsente
Pagini: 284
Continuare: Lupta

Anunțuri

13 gânduri despre „Trezirea – Jurnalele Vampirilor

  • Sa stii ca sunt unele diferente minore. Ma refer ca nu poate sa sune exact ca in engleza. Adica in romana sa incercat evitarea unor repetitii. In engleza se pare ca astia folosesc aceleasi cuvinte in propozitii una dupa alta. In rest e ok.

   Apreciază

   • Da, cu evitatul unor repetitii ma lupt si eu in traduceri. Americanii folosesc unele expresii de 10 de ori intr-un singur paragraf si pe mine ma zgarie pe creier sa traduc la fel…

    Apreciază

  • Sa stii ca si in engleza sunt placute la citit. Au farmecul lor. Uneori glumele din engleza nu se pot traduce prea bine in romana si nu ceea ce citim nu mai e la fel de amuzant, dar in rest, traducatorii fac o treaba super.

   Apreciază

 1. Pingback: Lista cărților ce vor apărea la Bookfest « Sabinna's Angel for a story

  • Pana in prezent 3. Prima serie cuprinde primele 4 volume, aparute in 1992, a doua serie a fost inceputa in 2009 si contine 3 volume si ultima este in mainile autoarei in prezent si va fi publicata anul viitor.

   Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s