Lista cărților ce vor apărea la BookFest 2 – vești bune și vești mai puțin bune

M-am hotărât să fac încă o listă pentru că sunt o multime de carti ce vor apărea la BookFest în acest an. O să plecați încărcați cu sacoșe de la târg dacă veți ajunge acolo.

Lista:

Angelologia ( Danielle Trussoni ) – la LiteraWolf Hall ( Hilary Mantel ) – la Litera. A primit Man Booker Prize.Olive Kitteridge ( Elizabeth Strout ) – la Litera. A primit Premiul Pulitzer.

Aurul Spartan ( Clive Cussler ) – la Litera

Ceva de împrumut ( Emily Giffin )

Molima ( autori Guillermo del Toro si Chuck Hogan )

Până acum pe lista mea ( pt. BookFest ) se află, din păcate doar Angelologia.

Acum o surpriza ( în special pentru Adriyann care era nemulțumit ) la care unii nu se așteptau. Chiar dacă Hush Hush nu o să fie lansat la Bookfest, ci în toamnă, cei de la Litera au spus că se va păstra coperta originală. Adică aceasta:

Era să uit că mai am o surpriză. Dat fiind faptul că seria Casa Noptii este foarte cautată și cumpărată, editura Litera a decis să scoată pe piață cel de-al patrulea volum cu o lună mai devreme, adică în august.

RAO

Clanul Lupoaicei ( Maite Carranza )

Din vremuri imemoriale, clanul de vrăjitoare Omar a trăit în război cu vrăjitoarele Odish şi a aşteptat sosirea celei alese de profeţie. Acum, în sfârşit, astrele le spun că vremurile sunt propice. Anaid, care şi-a trăit toţi cei paisprezece ani de viaţă izolată într-un sat din Pirinei, ignoră secretele care leagă femeile din familia ei… Până când dispariţia misterioasă a mamei sale, roşcata Selene, o obligă să se confrunte cu un adevăr înspăimântător şi incredibil şi să pornească pe un drum lung, presărat de pericole şi de descoperiri.

Kot ( Rafael Abalos )

Un e-mail care invită la un joc infinit… Un bărbat de vârstă mijlocie care n-a existat niciodată… O crimă care anunţă un viitor îngrijorător… Trei poveşti aparent fără nici o legătură, unite printr-un secret tenebros pe care îl pot dezvălui doar doi adolescenţi… şi mereu acelaşi cuvânt: KÔT. New York, în inima Manhattanului. Acolo, într-o zi oarecare, un bătrân se trezeşte închis într-un loc ce pare o temniţă medievală. Îngrozit, descoperă că nu ştie cine este şi de ce se află acolo. În aceeaşi după-amiază, doi copii primesc un e-mail. Când îl deschid, descoperă o lungă şi ciudată succesiune de operaţiuni matematice. Şi, nu în ultimul rând, o eminentă doctoriţă neurolog, candidată la Premiul Nobel, este găsită moartă în locuinţa sa: corpul ei nu prezintă urme de violenţă, doar într-una din palme are scrijelit cuvântul „Kôt”…

La Nemira – Arthur C. Clarke – 2010: a doua odisee. Coperta o puteți vedea aici.

42 de gânduri despre „Lista cărților ce vor apărea la BookFest 2 – vești bune și vești mai puțin bune

  1. Ce ma bucur ca iese mai repede volumul 4 din Seria Casa Noptii. Si am intrebat la Litera si mi-au spus ca Hush Hush o sa apara la Gaudeamus.( ma bucur ca pastreaza coperta originala).
    Arata interesant cartea Angelologia ( chiar spuneau ca o sa scoata mai multe serii cu ingeri ). Super vesti!

    Apreciază

  2. Coperta de la Angelology e absolut fantastica!dar numai coperta.Nu-mi place povestea.De obicei cartile care se baga prea mult in tema religioasa,nu ma atrag.
    Celelate carti nu mi se par speciale cu nimic(cu exceptia Hush Hush)…

    Apreciază

    • Da. Am observat. Eu nu am timp nici sa mai citesc, mai ales in perioada asta cu tezele. Am adunat vreo 10 carti pe care incerc sa le citesc, iar profa mea de romana ma pune sa citesc Patul lui Procust, si nu prea reusesc, adica citesc cu viteza melcului.
      Nu stiu cum reusesti sa mai si scrii.

      Apreciază

  3. Si eu am strans cateva carti si vreau sa le citesc ( Negurile si Sanctuarul de M.Z. Bradley, primele 3 volume din seria Anita Blake si Luna plina a lui K.Armstrong).
    Am citit Patul lui Procust si sincer nu mi-a placut, insa Ultima noapte de dragoste… este mult mai buna(parerea mea).
    De scris sincer sunt cam lenesa, dar imi fac timp din cand in cand.A si eu am terminat scoala de ceva vreme, dar am alte obligatii.

    Apreciază

    • Luna Plina am citit-o anul trecut si e foarte frumoasa. Anita Blake nu am inceput-o pt ca cei de la Tritonic nu se sinchisesc sa scoata si restul volumelor. Ultima noapte… o am de citit pentru saptamana viitoare.

      Apreciază

  4. Am vazut, au trecut deja catva ani de cand nu au mai publicat nici o carte din serie, mi-e teama sa nu aiba aceeasi soarta si Woman of Otherworld (este o serie de 10 carti, pana in prezent, daca nu ma insel). Cei de la Tritonic nu sunt prea”harnici”.
    Cei de la Leda insa se pare ca se intrec pe ei, o multime de carti si publicate destul de repede, iar acum vad ca si Litera vine din urma. Numai bani suficienti sa avem sa le cumparam pe toate.

    Apreciază

    • Asa e. Seria Woman of Otherworld e frumoasa, dar cei de la Tritonic scot doar un volum pe an, ceea ce e exasperant. O sa am 30 de ani pana o sa termine ei de scos seria.
      Leda publica in ultimul timp la foc automat si au luat seria Darkest Powers a lui Kelley Armstrong ( Luna Plina ), un lucru foarte bun. Mie imi place stilul autoarei.
      Pacat ca e criza si uneori nu ne permitem tot ce am vrea.

      Apreciază

  5. Am facut rost de cartile celor doua serii in engleze, desi imi vine mult mai comod sa le cumpar si sa le citesc in romana, insa daca nu vor continua sa le publice probabil ca le voi citii in engleza(am oroare de citit carti in format electronic). Id-ul meu de mess este ladypentesylea (daca vrei sa vb sau sa-ti dau din ceea ce am in format electronic.

    Apreciază

  6. Te-am adaugat in lista. Credeam ca sunt singura care are o problema cu cititul la calculator, nimeni nu ma intelege. Mie imi place sa simt cartea in mana, sa ma ascund intr-un colt si sa citesc atat cat am chef. Stiu ca sunt o nostalgica, dar tin mult la cartile mele, m-am tot mutat de vreo cateva ori cu colectia mea de peste 500 de volume si sunt sigura ca m-au injurat cei care au carat bagajul. Niciodata nu am destule carti, parca nu ma mai satur.

    Apreciază

  7. E bine ca inca mai sunt oameni ca tine la noi in tara. Si eu sunt la fel. Cand ma roaga unele colege sa le imprumut cate o carte, abia ma pot desparti de ea, ca sa nu mai spun ca le tot amintesc sa aiba grija de ea.

    Apreciază

    • Nici in jurul meu nu prea se cumpara carti, dar se mai citeste. Am o colega care chiar are grija de carti, mai ales daca nu sunt ale ei, asa ca ii mai imprumut din cand in cand si ma buru ca citeste extrem de repede (de ex: o carte de 400 de pag in 1-2 zile).

      Apreciază

  8. Eu sunt deja la varsta la care oamenii nu prea mai citesc decat ziare de scandal motivand ca nu au timp pentru altceva, poate ca tine de educatie, de stilul de viata pe care il adopti inca din adolescenta. Ma bucut tare mult cand vad ca sunt multi tineri care chiar citesc si iubesc cartile, este un lucru mare.

    Apreciază

    • Asa e. Si eu ma bucur, desi la scoala unii se uita la noi ( cei care citim ) intr-un fel, de parca am avea nu stiu ce boala si mai spun: Citesti? Ce citesti?? Aaa, n-am auzit de cartea asta.
      Oare or fi auzit de vreo carte?

      Apreciază

  9. Cunosc sentimentul, au impresia ca citim pentru ca suntem obligati sa facem asta, nicidecum ca este o placere sa te transpui intr-o poveste, sa traiesti printre personaje sa suferi si sa te bucuri alaturi de eroul favorit.
    Eu sunt genul care plang la anumite faze din carti, nu mai vorbesc de filme.

    Apreciază

    • Si eu la fel. In weekend m-am uitat la Sotia calatorului in timp si am si plans, atat de mult mi-a placut. Citisem si cartea inainte si plansesem si atunci. Este superba cartea si filmul este fantastic. Merita cateva ore din viata noastra.

      Apreciază

  10. Ma regasesc atat de bine in schimbul vostru de replici de mai sus (liste si listutze de cartzi de cumparat/de citit…, oameni care nu inteleg: de ce citesc/cand mai am timp sa si citesc etc, oameni care nu inteleg de ce dau banii pe carti, „mania” cumpararii cartilor) incat nu m’am putut abtine sa nu scriu. Sabinna, faci o treaba minunata cu blog’ul asta (eu te „stiu” de pe blog’ul Leda, unde desi nu scriu, intru zilnic)… Vazand ca vbeati de nr cartilor mi am amintit ca de mult mi am propus sa le numar…poate maine am timp 🙂

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!