Noutăți!

O să încep cu o carte ce va apărea la noi, la editura Litera, foarte curând. Este o carte de care sunt sigură că ați mai auzit.

Fallen de Lauren Kate


Așa cum vă povesteam într-o altă postare, a apărut și Molima de Guillermo del Toro şi Chuck Hogan. Volumul poate fi comandat de aici.

În curând la Litera: O puteți precomanda de aici, la 44.90 lei. Volumul are coperta cartonată, formatul este de  150 x 215 mm și are 320 de pagini.

Uneori severă, alteori răbdătoare, uneori intuitivă, alteori refuzând să accepte realitatea, Olive Kitteridge, o profesoară pensionată, înregistrează schimbările din micul ei oraş şi din lume în general, dar nu recunoaşte întotdeauna schimbările petrecute în cei din jurul ei: o pianistă de bar bântuită de o iubire din trecut; un fost elev care şi-a pierdut dorinţa de a trăi; fiul adult, care se simte terorizat de sensibilitatea ei iraţională; şi Henry, soţul ei, căruia loialitatea faţă de propria căsătorie i se pare atât o binecuvântare, cât şi un blestem.

În timp ce membrii comunităţii îşi trăiesc tragediile personale în tăcere solitară, Olive ajunge – uneori într-un mod dureros, dar mereu cu o neîndurătoare sinceritate – să-şi înţeleagă mai bine atât propria persoană, cât şi propria viaţă. Olive Kitteridge oferă o profundă introspecţie a condiţiei umane, cu toate conflictele, tragediile şi bucuriile ei.

„Strout dă viaţă banalului cu o forţă uimitoare.” – The New Yorker
„Un portret răvăşitor şi profund al oamenilor din Maine, trăindu-şi vieţile de suferinţă tăcută împletită cu izbucniri de apropiere umană… Această colecţie se citeşte uşor şi e imposibil de uitat.” – Publishers Weekly
„Amuzantă, răutăcioasă şi plină de remuşcări, doamna Kitteridge este o forţă, un caracter autentic. Când nu e în scenă, îi aşteptăm cu nerăbdare întoarcerea. Paginile cărţii se întorc datorită ei…” – San Francisco Chronicle
„Un portret perfect echilibrat al condiţiei umane, incluzând multă mânie, cruzime şi ratare, fără a omite prezenţa la fel de puternică a tandreţii, a scopurilor comune şi a loialităţii de o viaţă.” – Kirkus Reviews
„O colecţie serioasă şi captivantă” – Wall Street Journal
„Creaţia unui maestru” – Vanity Fair
„Plăcerea de a citi Olive Kitteridge vine din identificarea intensă a cititorului cu personajele complicate, nu întotdeauna demne de admirat… Nu e nimic ieftin sau siropos în această carte.” – The New York Times Book Review

V-am mai vorbit într-o altă postare și despre Wolf Hall, scrisă de Hilary Mantel. Are coperta cartonată, formatul 150 x 215 mm, 736 de pagini si costă 69.90 lei. O puteți precomanda de aici.Anglia, 1520. Henric al VIII-lea doreşte să anuleze căsătoria cu Caterina de Aragon şi să o ia de soţie pe Anne Boleyn. Poporul şi Europa catolică se opun. Un singur om îndrăzneşte să-şi pună în joc viaţa pentru a câştiga bunăvoinţa regelui: Thomas Cromwell, un personaj original, deopotrivă fermecător şi ticălos, idealist şi oportunist, fin cunoscător al caracterului uman şi cu o energie fără seamăn. Politician desăvârşit, întărit de pierderea familiei, de neclintit în ambiţia sa, Cromwell îşi croieşte cu abilitate drum într-o lume în care „omul este lup pentru om”. Opunându-se parlamentului, politicii de stat şi papalităţii, Cromwell este pregătit să redefinească Anglia conform voinţei lui Henric şi propriilor sale dorinţe. Dar Henric este schimbător: binevoitor într-o zi, gata să ucidă în alta.

Cu un stil inimitabil, Hilary Mantel înfăţişează tabloul unei societăţi în prag de schimbare, în care indivizii luptă cu propriul destin sau îl acceptă cu pasiune şi curaj. Romanul recreează o perioadă în care succesul oferă puteri nelimitate, dar o singură greşeală aduce moartea.

„O naraţiune terifiantă, scrisă fermecător… Wolf Hall este o adevărată sărbătoare.” – Daily Telegraph
„Ameţitor, formidabil de bun… Romanul lui Mantel este o minune de rafinament.” – Daily Mail
„Îndată ce am deschis această carte, am fost fascinat. Am citit-o dintr-o răsuflare. Când am ajuns la ultima pagină, am simţit regretul că povestea s-a terminat. Încă îl mai simt.” – The Times

Din 9 iunie, Stephenie Meyer revine cu o poveste superbă:

NOUA ŞI SCURTA VIAŢĂ A LUI BREE TANNER
O poveste din ECLIPSA

O nuvelă scrisă din perspectiva lui Bree, un personaj din romanul Eclipsa, care va fi lansată în România pe data de 9 iunie, la doar patru zile după lansarea ei pe piaţa americană!

Fanii români ai autoarei vor putea cumpăra primele exemplare chiar la târgul de carte Bookfest.

Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner este povestea lui Bree Tanner, un vampir nou-născut care apare pentru prima dată în romanul Eclipsa, şi a lumii întunecate în care trăieşte. Nuvela relatează marşul armatei vampirului nou-născut împotriva Bellei Swan şi a familiei Cullen, după întâlnirea lor memorabilă.
Personajul Bree nu numai că are un rol deosebit în Eclipsa, ci şi în filmul omonim care va fi lansat de Summit Entertainment anul acesta în iunie. Stephenie mi-a permis să citesc un draft al povestirii în timp ce pregăteam filmul Eclipsa, povesteşte regizorul David Slade. Mi-a plăcut foarte mult şi ne-a inspirat în alegerea unor locuri şi a unor scene. Cred că fanii vor fi captivaţi de trăirile, de temerile şi de acţiunile acestui vampir în devenire.

Bree Tanner abia dacă-şi aminteşte cum era viaţa ei înainte de dobândirea acestor simţuri puternice, reflexe supraomeneşti şi putere fizică copleşitoare.
Viaţa de dinainte de setea neostoită de sânge… viaţa de dinainte de a deveni vampir.
Bree ştie că traiul alături de tovarăşii ei nou-născuţi are certitudini şi prea puţine reguli: păzeşte-te, nu atrage atenţia asupra ta şi, mai presus de toate, să ajungi înapoi acasă înainte de răsărit, altminteri vei muri. Ceea ce nu ştie e că viaţa ei de nemuritoare e pe cale să se sfârşească.
Apoi Bree îşi găseşte un prieten neaşteptat în Diego, un nou-născut la fel de curios ca şi ea cu privire la creatoarea lor misterioasă, despre care ştiu doar că e o ea. Pe măsură ce descoperă că nou-născuţii sunt doar pioni într-un joc mult mai mare, Bree şi Diego trebuie să se hotărască în cine pot să se încreadă. Dar dacă tot ce ştii despre vampiri se bazează pe minciuni, cum poţi descoperi adevărul?

Într-o altă combinaţie irezistibilă de pericole, mister şi romance, Stephenie Meyer spune povestea devastatoare a unei armate de nou-născuţi, care se pregăteşte să îi atace pe Bella Swan şi familia Cullen, totul culminând într-un final de neuitat.

Cea mai bună carte a deceniului – Amazon, prezentă în Top 10 al cărţilor pentru tineri realizat de Booklist.
Meyer s-a transformat, la fel ca vampirii ei, în ceva rar şi mai mult decât uman… Oamenii nu mai vor doar să citească romanele ei, ei vor să intre în ele şi să locuiască acolo. – Time
Un fenomen literar! – The New York Times

Am uitat să vă spun că la sfârșitul lunii trecute a apărut și volumul Fascinație, scris de Melissa Marr. Volumul are 352 de pagini și costă 39,99 lei. Îl puteți comanda de aici. Regula nr. 3: Nu te holba la zâne invizibile. Aislinn a văzut dintotdeauna zâne. Fiinţe puternice şi periculoase, ei nu se arată lumii muritoare. Aislinn se teme de cruzimea lor – mai ales dacă ar descoperi că le poate vedea şi îşi doreşte să fie la fel de neştiutoare de prezenţa şi existenţa lor ca ceilalţi adolescenţi. Regula nr. 2: Nu vorbi cu zâne invizibile. Acum zânele o urmăresc. Unul dintre ei, Keenan, care este deopotrivă înspăimântător şi atrăgător, încearcă să vorbească cu ea, îi pune întrebări. Lui Aislinn îi e frică să-i răspundă. Regula nr. 1: Nu le atrage niciodată atenţia. Dar e prea târziu. Keenan este Regele Verii care şi-a ales regina pentru nouă secole. Fără ea, vara va dispărea cu siguranţă. El este hotărât să o transforme pe Aislinn în Regina Verii cu orice preţ – indiferent de dorinţele sau planurile ei. Dintr-odată nici una dintre aceste reguli care au protejat-o până acum pe Aislinn nu mai funcţionează şi sunt în joc multe: libertatea ei, prietenul ei bun, Seth, viaţa ei, totul. Intrigile zânelor, iubirea muritoare şi ciocnirea dintre legile străvechi şi aşteptările se combină în acest basm al secolului XXI.

În perioada aceasta a anului găsiți reduceri online la foarte multe cărți:

La Tritonic, astăzi toate cărțile au o reducere de 35%.

La Nemira:

  • între 10-16 mai reducere de 35% la cărțile care nu au prețuri de 3, 5 sau 10 lei.
  • până pe 13 iunie o parte din cărțile pentru adolescenți sunt la 10 lei.

18 gânduri despre „Noutăți!

    • Cartea este foarte interesanta. Personajul principal, Luce, o adolescenta de 17 ani poate vedea umbre/fantome. Parintii ei o trimit la o scoala pentru adolescenti cu probleme. Bineinteles ca ea o sa se si indragosteasca. Actiunea e foarte complexa, Luce il intalneste pe Daniel si afla ca Daniel Grigori a scris o carte despre ingeri cazuti. Luce considera ca autorul cartii ar trebui sa fie vreun stramos al lui Daniel. Cand Luce incearca sa ia cartea din biblioteca scolii, descopera ca altcineva luase cartea inaintea ei. Daca vrei sa afli si mai multe lucruripoti cauta pe internet, sau astepta pana o sa iasa sinopsisul oficial, sau pana cand o sa reusesc sa am timp eu sa scriu despre ea. Pe net o sa gasesti in engleza, deci daca esti bun la engleza da un search.

      Apreciază

    • Vampirii sunt faini,numai ca excesul de sange face rau,asa ca se recomanda si cate o doza de altceva.Sustin ce crede Costel. 🙂 deci…bine ca nu e cu vampiri.Numai ca ma intreb cat o sa dureze pana o sa citesc alte carti cu vampiri…o saptamana poate?

      Apreciază

      • Sunt suprasaturat de cartile cu vampiri. De la Twilight incoace suntem invadati de tot felul de carti cu vampiri. Nu am citit nici una, pentru ca nu ma atrag subiectele pe care le au, majoritatea asemanatoare.

        Apreciază

  1. Da e superba coperta la Fallen, cu atatea carti si cu criza asta o sa ajung in sapa de lemn :)) Siii cea a lui Stephenie e marfa, si am citit primul capitol din Fascinatie si ee suuuper.

    Apreciază

    • Sigur nu stiu cand apare, dar nu cred ca o sa o gasim la BookFest. Iti dau un motiv simplu: Litera a obtinut drepturile de publicare pt Hus Hush inainte de cele pt Fallen si totusi Hush Hush o sa apara pe la sfarsitul verii, inceputul toamnei. Oricum stai pe aproape si o sa vezi ca zilele astea o sa pun un update cu momentul in care se va lansa Fallen.

      Apreciază

  2. Vreau Fallen si Fascinatie din lista de mai sus. Fascinatie o mai aman, poate Rao va avea oferte. Acum am comandat Luna plina, A doua luna plina, JV4, AV2. Concluzie: nu mai am bani:D

    Apreciază

  3. salut , mi’am cumparat si eu Fascinatie este draguta si interesanta povestea , am citit pe spatele cartii despre poveste,dupa ce voi termina septimus heap o voi citi 🙂 m’a convins Shauki ca aceasta serie este nemaipomenita 🙂

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!