ACADEMIA VAMPIRILOR – UNDĂ VERDE PENTRU MARELE ECRAN

Producătorul Michael Preger s-a hotărât să ecranizeze seria ACADEMIA VAMPIRILOR de Richelle Mead

Preger Entertainment a achiziţionat drepturile de film pentru seria Academia Vampirilor de Richelle Mead – bestseller New York Times. Anunţul a fost făcut pe 29 iunie 2010.
Publicată şi în România de editura LEDA, parte a Grupului Editorial Corint, seria s-a bucurat încă de la lansare de un real succes printre fanii cărţilor de gen, înregistrând vânzări record. Primele 3 volume, apărute pe piaţă începând din martie 2010, Academia Vampirilor, Iniţierea şi Atingerea Umbrei, s-au vândut în peste 10.000 de exemplare. Volumul 4, Jurământ de sânge va apărea la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august.
În America, Spirit Bound, volumul 5 al seriei, a ajuns pe locul 1 în New York Times şi USA Today, fiind bestseller numărul 1 simultan şi în Australia şi Noua Zeelandă.

 

Academia vampirilor este o serie urban fantasy şi „romance paranormal“ pentru adolescenţi, plină de suspans şi dinamism. Acţiunea se petrece în zilele noastre, într-un univers ce adăposteşte un melanj de vampiri clandestini (unii dintre ei pe jumătate oameni), alchimie şi magie. Richelle Mead face trecerea de la axarea interesului pe vampirii-personaje-masculine-misterioase-şi-ameninţătoare, precum cele din Twilight, True Blood şi Jurnalele vampirilor, la personajul feminin de 17 ani, puternic, dar totuşi cu slăbiciuni, care se confruntă cu lumea sa având o atitudine hotărâtă, curajoasă şi combativă – Rose Hathaway, dhampir, jumătate om/jumătate vampir şi gardian al moroilor. Povestea o cunoaşteţi, n-are rost să o rezum aici. Dacă nu o cunoaşteţi, cumpăraţi cărţile şi citiţi-o!
Fanii seriei din toată lumea au împăienjenit reţelele de internet cu prezentări ale filmului create de ei înşişi, chat rooms, bloguri şi chiar petiţii pentru film – trimiţând un mesaj deosebit de puternic la Hollywood pentru aducerea personajelor create de Mead pe marele ecran. „Acest virus spontan a explodat pe internet“, comentează Preger. „Găsirea unei poveşti deosebite, cum este cea de faţă, şi adaptarea ei este un lucru, dar să descoperi ulterior această audienţă uriaşă, ce creşte exponenţial, ce aşteaptă cu nerăbdare – chiar cere – ca filmul să fie produs, asta îţi măreşte responsabilitatea.“
Academia vampirilor a debutat în New York Times Bestsellers list în 2007 şi continuă să se menţină acolo cu fiecare nouă carte din serie, datorită suportului cititorilor şi criticilor. A avut vânzări de peste 3,5 milioane de exemplare pe piata americana şi 1 milion de exemplare pe piaţa internaţională. Academia vampirilor a fost publicată până acum în 34 de ţări inclusiv în Marea Britanie şi Australia. Cea de-a 6 carte şi ultima din serie va fi lansată în decembrie 2010. Pe baza succesului internaţional, Penguin/Razorbill a comandat o continuare a seriei, ce va începe în 2011. Printre proiectele de succes ale lui Preger se afla mini-seria BBC1 din 2009 Ziua Trifidelor şi John Carpenter’s Village of the Damned produs de Universal Studios. Preger Entertainment se află în Miami, Florida.

Reclame

4 gânduri despre „ACADEMIA VAMPIRILOR – UNDĂ VERDE PENTRU MARELE ECRAN

  1. Foarte interesant , chiar ma intrebam cand vor incepe sa faca un fim pentru VA , sper ca va avea un succes nemaipomenit , de fapt nu sper , stiu ca va fi asa , sunt foarte incantata , lucrul acesta trebuia sa se fi intamplat deja , macar primul film , daca ei abia acum s’au gandit sa faca filmul cred ca peste vreo 2 ani vom vedea inceputul povestii . Totusi niciodata nu este prea tarziu , Felicitarile mele pentru acei oameni care sunt de acord ca aceasta carte sa apara pe micile si marile ecrane .

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s