Anne Rice În Curand La Editura LEDA

Cea mai nouă serie de cărţi a celebrei scriitoare Anne Rice,

SONGS OF THE SERAPHIM, în curând la Editura LEDA.

Începută în 2009 cu volumul, ANGEL TIME, si continuată în 2010 cu

OF LOVE AND EVIL, seria SONGS OF THE SERAPHIM a fascinat deja publicul autoarei bine-cunoscute, atât afară, cât şi la noi mai ales pentru CRONICILE VAMPIRILOR.

De această dată, povestea e diferită, fără a renunţa la problematica din seriile anterioare, cea a sufletelor pierdute în rău care îşi caută izbăvirea, iar scriitura are substanţă, nerv şi acelaşi rafinament. Şi, deşi cârcotaşii ar putea reproşa faptul că se înscrie în trendul actual al cărţilor cu îngeri şi alte fiinţe supranaturale, renunţând la vampiri, le amintesc că Anne Rice o face în stlul ei original, singular, de mare scriitor, aşa cum şi-a creat şi cărţile cu vampiri. Pentru a va edifica, voi reproduce mai jos un fragment tradus dintr-o recenzie de Lloyd Rose apărută în The Washington Post’s Book World.

„De la început au existat semne/preziceri,” e primul rând din „Angel Time” de Anne Rice. Este o propoziţie amuzanta cu care incepe un thriller mistic: presentimente de moarte, promisiuni de întamplări supranaturale ce vor veni. Naratorul, numit melodramatic Toby O’Dare, este un ucigaş plătit înzestrat cu puteri supranaturale, ce are o gaură neagră în loc de suflet. Cu toate acestea, Toby nu este sadic sau patologic. Gaura neagră este un rezultat al disperării. „Am fost un nimeni,” ne spune el în drum spre următoarea sa victima. Toby şi-a pierdut latura morală cu mulţi ani în urmă în New Orleans (evident, e vorba de o carte scrisă de Anne Rice). Nu a fost corupt de vampiri, ci de oroarea de zi cu zi: o familie nefericită pe care el, doar un adolescent la acea vreme, nu a putut s-o salveze. Educat în spiritul catolic, şi-a abandonat credinţa şi şi-a descoperit talentul pentru crimă. La începutul cărtii, are un singur angajator, pe care îl numeşte Omul Drept care îi spune „Puştiule, lucrezi pentru CEI BUNI.” Toby bănuieşte fără prea mare implicare că asta ar putea însemna FBI sau Interpol şi că ceea ce face ar putea fi „plin de importanţă”. Dar nu crede cu adevărat în asta. Sunt dedicat crimei. Am ucis ca să-mi câştig existenţa. Am acceptat aşa ceva fără niciun alt motiv decât pentru a-mi trăi viata. Am ucis oameni. I-am ucis fără preaviz şi fără explicaţii. Omul Drept poate fi printre CEI BUNI, dar  eu cu siguranţă nu sunt.” La scurt timp de la această confesiune, înarmat cu un pistol, două seringi şi o bucata subţire şi ascuţită de plastic, pătrunde într-un hotel şi elimină o ţintă, probabil un bancher elveţian de origine germană, dar Toby nu ştie exact şi nici nu-i pasă. Ei bine, în acest moment, îi apare un ÎNGER. Se pare că acea primă propoziţie are tâlcul ei, la urma urmei (…).

Copyright 2009, The Washington Post. All Rights Reserved.

Vom începe publicarea ei în primele luni ale anului 2011, traducerea s-ar putea să fie făcută de Iulia Arsintescu.

Reclame

3 gânduri despre „Anne Rice În Curand La Editura LEDA

  1. Oh,superb!
    Anne Rice este o scriitoare de exceptie. Ma bucur foarte tare ca a scos o noua serie. De abia astept sa o citesc.
    P.S. Cei de la editura Leda sunt cei mai buni,s-au comportat impecabil.

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s