Prețul Sângelui – Tanya Huff

Cine crede că vampirii sunt cele mai puternice ființe și că sunt singurii care au nevoie de sângele oamenilor pentru a trăi, se înșeală. Cel puțin asta se întâmplă în lumea creată de Tanya Huff. Demonii sunt și ei o parte a întunericului. O parte ce poate fi mai puternică decât un vampir.

Povestea se învârte în jurul fostei polițiste Vicky Nelson. Ea e nevoită să renunțe la slujba pe care o iubește și în care excelează din cauza unei  boli (Retinitis pigmentosa) ce o face să vada lucrurile ca printr-un tunel. Ea încearcă să se mențină în același domeniu de activitate și devine detectiv privat.

Crimele încep să aibă loc, una după alta . Primul cadavru este descoperit chiar de Vicki în stația de metrou.

Ziarele din Toronto încep să scrie că victimele au fost ucise de un vampir însetat din cauza faptului că toate trupurile erau golite de sânge.

În biroul de investigații al lui Vicki își face apariția o tânără, Coreen Fergus care îi cere detectivei să îl găsească pe cel ce i-a ucis iubitul, pe Ian Reddick. Vicki își începe investigațiile și astfel îl întâlnește pe Henry Kitzroy aplecat asupra unui cadavru. Acesta o lovește puțin cam tare și o duce în apartamentul lui. Cei doi discută și își dau seama că pot avea încredere unul în celălalt. Astfel Vicki descoperă că adevăratul criminal nu este un vampir precum Henry, ci un demon invocat de o persoană vie. Cei doi devin parteneri pentru a opri amenințarea ce ar putea să îi facă pe oameni să creadă în vampiri și să înceapă să îi vâneze.

Lucrurile se desfășoară în paralel: în timp ce Norman Birdwell își invoacă demonul pentru a se îmbogăți, Henry și Vicki ajung să se cunoască tot mai bine, și chiar dacă ea încă păstrează o parte din sentimentele pentru Mike (polițist, fostul ei iubit).

Lucrurile se agravează când Henry și Vicki descoperă că demonul ucide în puncte strategice pentru a deschide o poartă menită să îi aducă stăpânul în lumea oamenilor.

Acțiunea cărții este foarte bine construită și cu siguranță voi citi și următoarele volume, deși când am început primul volum credeam că nu îmi va plăcea prea tare. Am urmărit și serialul, mi-a plăcut, dar este destul de diferit și este păcat că s-au realizat doar două sezoane. Mi-ar fi plăcut să văd mai mult.

Oricum, sper că veți citi Prețul Sângelui și sper că vă v-a și plăcea – numai așa veți afla dacă reușesc Vicki și Henry să îl oprească pe demon și pe cel ce îl invocă.

Vă puteți achiziționa propriul vostru exemplar de aici, aveți și o reducere de 15%.

În curând la Leda, volumul al doilea:

2 gânduri despre „Prețul Sângelui – Tanya Huff

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s