Invocarea de Kelley Armstrong

De mult nu am mai scris o recenzie pe blog și sincer mi-a fost dor să vă împărtășesc și vouă cât de mult m-am distrat citind ultimele apariții de la Leda, Rao, Nemira, Litera, poate că mai sunt și alte edituri pe care nu le-am menționat acum, dar sper să reușesc să ajung „la zi” cu recenziile.

O să încep cu Invocarea; o carte ce m-a surprins destul de mult. Nu mă așteptam să fie atât de bună, chiar dacă știam stilul autoarei (din Lună Plină).

Totul începe atunci când Chloe Saunders vede oameni morți în timpul  orelor, la școală. Aceasta ajunge în urma a ceea ce toți consideră o criză, într-un sanatoriu pentru adolescenți cu tulburări mintale. O dată ajunsă la clinică îi întâlnește pe cei ce îi vor deveni prieteni. O cunoaște pe Liz, cea care va ajunge prietena ei cea mai bună din sanatoriu. Chloe află că sanatoriul ese împărțit în două aripi: una pentru fete și una pentru băieți ( Simon, Derek și Peter ). Le cunoaște și pe Tori (Victoria) și Rae (Rachelle) și chiar este bulversată de schimbările bruște din viața ei, ea încearcă să fie prietenoasă.

Chloe încearcă să intre în ritmul celor de la sanatoriu doar în speranța că va reuși să iasă cât mai repede. Într-una din zile, ea coboară în pivniță unde se spălau rufele și vede din nou oameni morți, lucru ce o îngrozește și mai tare. Chiar dacă refuză gândul că ar putea să nu fie normală, în adâncul ei acceptă faptul că este o necromantă și că nimic nu poate schimba asta.

Discuțiile cu ceilalți pacienți o  face să fie și mai sigură că trebuie să evadeze. Vorbește cu tatăl și cu mătușa ei, dar nu reușește să îi convingă să o scoată din sanatoriu, așa că încearcă să se comporte cât mai normal posibil pentru a-i face pe cei ce conduc clinica să o lase să se întoarcă acasă.

Nu reușește să iasă din sanatoriu pe căi amiabile așa că încearcă să îi cunoască și pe ceilalți tineri cu probleme.Își dă seama că Rae are o forță asupra focului atunci când se enervează și că Liz are o legătură ciudată foarte puternică cu spiritul și că îl poate controla într-o mică măsură. Nici băieții nu trec neobservați; și ei au câteva abilități ieșite din comun – abilități pe care vă voi lăsa să le descoperiți în timp ce veți citi volumul.

După o criză destul de puternică, Liz este mutată la un alt sanatoriu, fapt ce o convinge pe Chloe că trebuie să evadeze. Plănuiește fuga împreună cu Rae, Derek și Simon. Chloe reușește să fugă, dar este urmărită de angajații sanatoriului Lyle. Citiți și voi cartea și veți afla dacă Chloe reușește să fugă împreună cu ceilalți adolescenți înzestrați de la sanatoriu.

Primul volum m-a impresionat și nu mai am răbdare până pe 1 noiembrie când Leda va publica cel de-al doilea volum al seriei numit Revelația, dar nu am ce face.

Anunțuri

14 gânduri despre „Invocarea de Kelley Armstrong

    • Cred ca la anul la Bookfest la stilul in care publica astia cartile, nu ma pot astepta la altceva. Dper doar ca nu o sa ii spuna a treia luna plina ca ar fi lipsa de bun simt si interes. Si-ar bate joc de noi daca ar face asta.

      Apreciază

  1. Pingback: Revelația, vol.2 din seria Forțele Răului Absolut « Sabinna's Angel for a story

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s