Răfuiala de Kelley Armstrong – vol. 3 al seriei FORŢELE RĂULUI ABSOLUT

RĂFUIALA de Kelley Armstrong din 28 noiembrie

Sinopsis:

Chloe Saunders are cincisprezece ani şi tare ar fi vrut să fie normală.

Din nefericire, Chloe se întâmplă să fie o necromantă căreia o modificare genetică i-a crescut într-atât puterile încât poate învia morţii chiar şi fără să încerce. Ea şi la fel de supradotaţii (sau ar trebui numiţi ,,blestemaţii”) săi prieteni fug acum să scape cu viaţă de malefica organizaţie care i-a creat.

De parcă asta n-ar fi destul, Chloe se luptă cu sentimentele ei pentru Simon, un vrăjitor prietenos, şi pentru fratele său Derek, un vârcolac nu la fel de prietenos.  Şi are oribila presimţire că înclină către vârcolac

♣♣♣♣

Categoric anormal.

În Răfuiala, ultimul volum al seriei bestseller Forţele Răului Absolut, suspansul ajunge la apogeu.

Chloe Saunders şi prietenii ei modificaţi genetic se află în sfârşit în siguranţă, departe de Grupul Edison. Dar, nesiguri în privinţa intenţiilor noilor lor protectori, Chloe, Derek, Simon şi Tori se simt prinşi într-o capcană şi nu se pot hotărî în privinţa paşilor următori pe care îi au de făcut pentru a-şi salva pielea şi pentru a le elibera şi pe Rae, şi mătuşa Lauren. Când casa cea sigură în care se ascund brusc nu mai pare atât de sigură, cei patru prieteni se văd nevoiţi să fugă din nou ─ iar de data aceasta miza este mult mai mare.

Blogul editurii Leda:

I-au dat lui Choe Saunders putere. Acum vor să i-o ia înapoi. Mare greşeală… Chloe Saunders şi prietenii ei modificaţi genetic sunt în sfârşit în siguranţă, departe de Grupul Edison. Acum, renunţând la fugă şi putând să se odihnească, încep să înveţe cum să-şi folosească puterile, dar îşi dau seama foarte repede că nu sunt pe deplin pregătiţi pentru ceea ce creaseră experimentele Grupului Edison. În acelaşi timp, Chloe, Derek, Simon şi Tori nu sunt prea siguri de intenţiile noilor lor protectori, pe care îi simt temători de puterile lor, deşi le promiseseră ajutor pentru eliberarea lui Rae şi a mătuşii Lauren. Când casa cea sigură în care se ascund brusc nu mai pare atât de sigură, ci mai degrabă le dă senzaţia unei capcane, şi când doi vârcolaci încearcă să îl omoare pe Derek în pădure în noaptea în care se Preschimbă, cei patru prieteni se văd nevoiţi să fugă din nou – iar de data aceasta miza este mult mai mare. Din nou, un scenariu alert, presărat de întâlniri neaşteptate cu fantome răutăcioase şi semidemoni periculoşi, cu zombi şi poltergeist. Este o aventură plină de acţiune, care vă va ţine cu sufletul la gură, pe măsură ce răsturnările de situaţie se succed, iar loialităţile sunt puse sub semnul întrebării. Faptul că cititorul nu ştie cine minte şi cine nu îl ţine în acelaşi pas cu personajele şi măreşte suspansul până la deznodământ. „Acţiune, primejdie, secrete supranaturale şi o mică idilă – lumea lui Kelley Armstrong este una în care încrederea în cine nu trebuie poate avea consecinţe îngrozitoare.” Melissa Marr

58 de gânduri despre „Răfuiala de Kelley Armstrong – vol. 3 al seriei FORŢELE RĂULUI ABSOLUT

  1. Am luat si eu in sfarsit volumul 3. Si de abia astept sa-l citesc. Am doar o singura intrebare este ultimul volum din serie sau o sa mai fie unul? Daca imi poate spune si mie cineva… si daca exista volumul 4 cand va aparea aproximativ

    Apreciază

    • Iti pot spune eu cum stau lucrurile.

      Seria a fost conceputa cu 3 volume initiale, dar autoarei i s-a propus sa continue seria si astfel a aparut un nou volum, The Gathering care are in centrul atentiei o adolescenta pe nume Maya, deci lucrurile se schimba putin.

      The Gathering va aparea si la noi prin intermediul editurii Leda.

      Apreciază

    • Deocamdata nu se stiu prea multe lucruri pentru ca volumul va aparea peste granite abia in aprilie 2011.

      Tot ce se stie este:
      Maya lives in a small medical-research town on Vancouver Island. How small? You can’t find it on the map. It has less than two-hundred people, and her school has only sixty-eight students—for every grade from kindergarten to twelve.

      Now, strange things are happening in this claustrophobic town, and Maya’s determined to get to the bottom of them. First, the captain of the swim team drowns mysteriously in the middle of a calm lake. A year later, mountain lions start appearing around Maya’s home, and they won’t go away. Her best friend, Daniel, starts experiencing “bad vibes” about certain people and things. It doesn’t help that the new bad boy in town, Rafe, has a dangerous secret—and he’s interested in one special part of Maya’s anatomy: Her paw-print birthmark.

      Apreciază

    • Daca vrei sa ii spui asa… eu sincer cred ca e oarecum in continuarea primelor trei volume, doar ca … poate se mai descopera alti tineri care au fost cobai pentru tot felul de experimente, ca si Chloe si prietenii ei.
      Inca nu se stie exact despre ce este vorba pentru ca nu a aparut volumul nici macar in strainatate si nu exista decat un sinopsis scurt.

      Apreciază

  2. Parerea mea : Ar trebui sa apara Fortele raului absolut 4.. tot despre Chloe si prietenii ei..
    -ceva ceva cu Derek..
    -parerea lui Simon.. ( mai detaliata )
    -Simon si Tori.. o explicatie la faza cu – tatal comun –
    -amanunte despre tatal lui Chloe , daca afla el, sau nu, ceva
    -noutati despre semidemonul care a ajutat-o pe pe Chloe sa scape
    …………… sper ca in volumul 4 sa fie o continuare a volumului 3 , nu numai personaje noi .

    Apreciază

  3. Pai, seria a fost conceputa ca o triologie. in toate cartile sta scris „3 vol.”. Nu cred ca ar fi vreo sansa pentru a aparea continuarea serei initiale, cu personajele initiale. Ar fi o idee sa publice un volum bonus, cu continuarea, si sa scrie asta undeva chestia asta, insa ma indoiesc in ceea ce priveste faptul ca autoarea se va gandi la chestia asta. Si chiar daca i se trimite un mail cu ideea pe care tocmai am scris-o aici, si daca i s-ar parea interesanta, nu cred ca dupa editarea unei noi carti in aceasi serie, cu alte personaje, se mai poate intoarce inapoi. Voi ce credeti? :-??

    Apreciază

  4. frate abuia am termiant de citit shi e cea mai grozava carte din lumea doar ca nu’mi place la final adika nush sa se termine ceva mai nush ca un sfasit de serie de carti nu ca un sfarsit de volum dupa care ar mai urma unul..adiak ash vrea sa mai continue cu inca 2 carti macar :((

    Apreciază

  5. Aceata carte The Gathering, a aparut la noi in tara?
    Am citit cele 3 volume iar sfarsitul mi sa parut ca..nu e sfarsitul..pra brusc.Am o gramada de nelamuriri in privinta povestii.Chiar ar avea nevoie da inca un volum, cu sau fara chloe ca personaj principal.Daca e sa nu fie ea, macar sa se vordeasca de ea..

    Apreciază

    • The Gathering nu a aparut inca si in Romania. Totodata The Gathering, din cate am auzit si citit pe net, nu are cam nicio legatura cu povestea din Fortele Raului Absolut. Singurul lucru in comun pe care il au este faptul ca actiunea are loc in aceleasi imprejurari, in aceeasi lume.

      Apreciază

  6. mersi :]
    Si as-s vrea sa stiu care e treaba cu darkest powers- „dangerous”. Ce este mai exact?am downloadat primene cateva capitole si pare sa aiba lagatura cu cele 3 voluma

    Apreciază

    • Diana, unii scriitori fac povestiri, mai scurte sau mai lungi pentru a lamuri sau nu, depinde. Unele ajung sa fie publicate la ei in acele carti de povestiri scrise de mai multi autori, pe cand altele nu ajung. Ele pot fi citite, dar nu au o importanta capitala pentru serie, de aceea nu au fost introduse in cartile seriei. Le poti citit linistita deoarece au legatura cu seria si sunt scrise chiar de Kelley Armstrong. Sper ca te-am lamurit.

      Iti mai dau un caz destul de cunoscut. L.J. Smith, autoarea seriei Jurnalele Vampirilor are si ea scrise vreo 3 povestiri din acestea si se pot citi pe site-ul ei oficial. Povestiri care au legatura cu JV.

      Apreciază

  7. unde pot citi ultimul volum:,,Rafuiala,, online?
    pana la urma Chloe ramane cu Derek??!!!?!!!?!!?!!?!!?!?!!?!
    :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((
    dar eu il iubeeeesc pe Simon……:(:(:(:(:(:(:(
    as fi vrut tare mult sa ramana cu el….
    va rog mult raspundeti….

    Apreciază

    • Nu exista volumul 4. Seria FRA are doar 3 volume. Autoarea a creat o nou[ trilogie cu alte personaje, dar situata in aceeasi lume, adica sunt tot adolescenti cu puteri. Si nu se stie inca daca si cand v-a aparea si la noi pe piata. Trebuie sa avem rabdare. Daca aflu mai multe detalii anunt pe blog.

      Apreciază

    • da, e adevarat. si eu am fost surprinsa si putin (mai mult) dezamagita dar derek e un tip mult mai bun decat simon (parerea mea). dupa ce am citit undeva asta: „Because we all love when the anti-social, nerdy werewolf gets the girl” parca mi s-a inmuiat inima ^-^.

      Apreciază

  8. Buna din nou,

    am vesti proaspete de la asistenta lui Kellye (app. oricine ii poate scrie un email si va primi raspunsul a doua zi 😉 ).

    Trilogia Fortele Raului Absolut are la baza Proiectul Genesis, iar urmatoarea trilogie are la baza Proiectul Phoenix ! este vorba de alti tineri supusi modificarilor genetice la fel ca Simon, Derek, Tori, Rae si ceilalti care au murit.

    Deci Trilogie Darkness Rising, cu prima carte The Gathering continua intr-un fel sau altul povestea si actiunea Grupului Edison dar intr-un alt oras.

    un ciot din email „Kelley does intend to bring in Chloe and the others by the end of the new trilogy.
    Also, Kelley has announced a post-Reckoning short story (narrated by Chloe) will be released in the upcoming anthology, Enthralled. The tentative release date is September 2011.”

    astept cu nerabdare sa citesc cartea, am gasit-o in engleza 🙂

    Apreciază

  9. @ Andreiuk, luna aceasta va aparea o mica continuare la cartea Rafuiala, dar povestita din unghiul lui Chloe (un fel de mic jurnal).

    The Gathering, care este prima carte din trilogia Darkness Rising. este pe internet in limba engleza, in Ro nu a aparut inca, dar cred ca pe la sfarsitul anului va aparea.

    Am citit The Gathering !!! mi-a placut la nebunie, am citit-o cu sufletul la gura. Va recomand sa o citit pentru ca este continuarea primei trilogii.

    Apreciază

  10. Foarte frumoasa carteea :o3 . O iubesc :-xx.! Am citit toate trei volumele :] . si m-au fascinaat =p~ . As vrea sa apara si volumul 4 , dar am citit din cateva comenterii ca se vor schimba personajele , ca in centrul atentiei v-a fi o alta tipaa 😕 . Eu vreau sa se continue cu Chloe, Derek, Simon .. ect ;;) . Pentru ca ar mai fi ceva de pus la aventura loor ;3 . Nu sa se incheie chiar asa :-< .

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!