Casa de Sticlă – Vampirii din Morganville 1 de Rachel Caine

Datorită Ledei am ajuns să citesc primul volum din Vampirii din Morganville și tot ce am putut spune după ce am terminat primul volum a fost: Wow! Unde e al doilea volum? Mi se pare o poveste foarte bună, foarte închegată și cu o acțiune atât de bine construită încât nu te poți opri din citit.

Întreaga serie o are în prim plan pe Claire Denvers, o adolescentă de șaisprezece ani care învață în Morganville. Viața ei e un mic infern din cauza faptului că ea e genul tocilarei care știe absolut orice și care e mereu înaintea materie predate la școală. În felul acesta ea atrage atenția Monicăi, fiica primarului, și a prietenelor acesteia. Claire rămâne fără haine și este chiar și rănită atunci când Monica o împinge pe scări. Așa se decide că ar fi cazul să se mute din cămin. Caută un loc în care să stea și dă peste Casa lui Michael Glass (de aici și denumirea de Casa de Sticlă).  Deși la început Michael nu vrea să o primescă pentru că are doar 16 ani, ajunge să o accepte ca o nouă locatară și ea îi cunoaște și pe ceilalți, Eve și Shane – viitorii ei prieteni.

Eve o avertizează că nu poate ieși afară după apusul soarelui și îi povestește câteva lucruri despre vampirii din Morganville. Povestea este foarte alertă. Monica nu renunță la ideea ei de a o face pe Claire să sufere, Shane ascunde motivul pentru care s-a întors în Morganville, iar secretul lui ar putea să le facă rău atât lui, cât și prietenilor lui. În plus există o carte pe care vampirii o caută de ani, cartea în care sunt ascunse tainele creării unui vampir, iar Claire e dispusă să o caute sau să o falsifice pentru a cere o protecție pentru ea și prietenii ei. Voi ce credeți? O va găsi sau va fi nevoită să o falsifice?

La început m-am enervat că Monica tot o bate pe Claire și că ea nu prea reacționează. Eu aș fi vrut ca și Claire să îi dea măcar vreo palmă Moncăi, dar își primește Claire compensarea pentru tot ce a îndurat.

Poveste merită citită. Ador stilul Lui Rachel Caine. Nu mai am răbdare până apare următorul volum. Totul se întâmplă atât de repede, nu sunt descrieri lungite ca să umple pagini, așa că nu vă puteți plictisi.

Oricum nu uitați: Nu rămâneți pe afară după ce se lasă întunericul… pentru că… în Morganvile… ajungeți papa pentru vampiri.

Titlul românesc: Casa de Sticlă
Titlul original: Glass Houses
Autor: Rachel Caine
Editura românească: Leda
Traducător: Adrian Deliu
Pagini: 384
Continuare: Balul Fetelor Moarte

18 gânduri despre „Casa de Sticlă – Vampirii din Morganville 1 de Rachel Caine

  1. stiu seria asta si chiar vroiam sa imi iau cartea, am auzit numai lucruri bune despre ea , mai ales al doilea volum, balul fetelor moarte, si stiu ca in luna aceasta apare si al treilea la leda, aleea intunecata :X
    deocamdata tebuie sa imi vina 2 carti pe care le-am comandat si dupa ce termin cu ele mi-o comand si pe aceasta :X:X:X:X:Xcoperta e dementiala :->

    Apreciază

  2. Seria asta chiar e geniala.Abia aștept a-3-a carte sa pot citi ultimele 10 pagini din bal(încerc sa trag de ea cât pot 😛 ).

    Sabina, ai scris pe la începutul recenziei „Cloe Denvers” în loc de Claire.Modifica dacă vrei 😀

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!