Lily of The Valley: Lena Turner și misterul fratelui pierdut de Maria Alexandra Ion

Cum ar trebui să încep de această dată?? Poate ar trebui să vă spun în primul rând că autoarea are doar 14 ani și deja are această carte publicată. Incredibil nu?

L-a început am crezut că nu o să fie prea multe de capul acestei cărți, dar am spus că totuși ar trebui să îi acord o șansă. După ce am terminat de citit cartea am spus „wow!! dar e chiar bună”. Mă așteptam la o carte pentru copii (scrisă de un copil), dar m-am înșelat. Cartea este bine scrisă și are o mulțime de amănunte pe care un copil de 14 ani mă miră că le știe.

Întreaga poveste se desfășoară în Anglia. Lena locuiește împreună cu mătușa ei, dar înziua în care bunicii o vizitează, un lucru straniu și periculos se întâmplă: criminalul Frank Dodge evadează din închisoare și cineva le atacă locuința.

Am uitat  cumva să vă spun că Lena e orfană și că părinții ei au fost uciși cu sânge rece de Frank Dodge?? Și acum, după ce e liber el vrea să o omoare pe fiica Turnerilor, adică pe Lena.

Acțiunea cărții este foarte complexă. Se întâmplă atât de multe lucruri și sunt atât de multe schimbări de situație încât la un moment dat ajungi să spui: „Cum s-a întâmplat asta?”.

Lena e mereu în pericol, dar nu se dă niciodată bătută, ci continuă să lupte pentru lucrurile în care crede. E un personaj construit pe gustul meu deoarece nu renunță niciodată să facă ceea ce vrea și ceea ce crede că este corect.

La un moment dat Lena vede o fotografie veche și își dă seama că în brațele părinților ei erau doi copii și află de la rude că de fapt Elinor și Rupert Turner au avut doi copii: pe ea (Lena) și un băiețel cu un aproximativ un an mai mare ca ea pe nume Daniel.  Acum că Lena știe că mai are un frate e hotărâtă să îl găsească deși familia nu prea o ajută cu informații.

Lena este un personaj foarte bine conturat. Trăsăturile ei sunt foarte bine puse în evidență pe tot parcursul cărții. De exemplu, în scena „Masacrul din 30 august 2009” Lena se sacrifică și se predă în fața lui Karen (soția lui Dodge) pentru a salva lumea luată ostatică. Citiți această carte dacă vreți să știți dacă Lena reușește să își găsească fratele mai mare și să scape din „ghearele” lui Dodge.

Volumul este disponibil la doar 20 lei pe site-ul editurii Tritonic. Click aici pentru a comanda acum.

Dacă ați citit deja volumul spuneți-mi ce părere aveți despre el. Cum vi s-a părut?

6 gânduri despre „Lily of The Valley: Lena Turner și misterul fratelui pierdut de Maria Alexandra Ion

  1. Am citit si eu cartea acum cateva luni. Are o exprimare de tranzitie, genul care inclina spre maturizare si se inspira din ultimele carti citite.
    Mie imi pare ca fata are rezervat un viitor stralucit, cel putin dupa cum au lansat-o cei de la Tritonic – cartea ei e deja bestseller.
    Acum, nu e singura adolescenta care scrie. Am citit multe ficuri online care sunt clar superioare, compozitional, creativ si mai ales ca stil.
    Daca tot e sa zic…si eu sunt autor debutant. [dar eu am 16 ani] Bine, eu abia ce mi-am scos cartea si nu prea am sansele ei. [mi-ar face mare placere daca ai putea intra pe http://www.elenacostea.blogspot.com si ai citi o mica parte a cartii online, sunt tare curioasa de parerea celor care cititul chiar li se pare ceva bun]
    miku`

    Apreciază

      • În carte e vorba despre Ema, o adolescenta din Manhattan, care, după ce câștigă un concurs de esee pleacă într-un fel de schimb de experiență în Anglia. Apropierea de Brian, directorul scoliiei e aproape inevitabila, e parte din destin. Ei doi ies decid sa isi petreaca parte a timpului liber impreuna. Nopțile nedormite, petrecerile extravagante și excesul de alcool cauzează moartea prietenei celei mai bune și în același timp fata directorului școlii. Ema intră într-un fel de depresie și ajunge în spital. Mai târziu, pe Ema si Brian, “fel de ritual straniu” îi aduce „laolaltă în fiecare noapte în cimitirul nou de la ieșirea orașului”. Ea se simte în siguranță lângă el și când Brian, directorul școlii, o invită într-un fel de călătorie stranie în țara lui natală totul se schimbă.
        miku`

        Apreciază

  2. Salut.
    Am vrut sa zic ca nu am citit cartea asta… dar sunt sigura ca este minunata! Si imi place descrierea ta! Probabil ca imi voi cumpara cartea in vacanta. O sa am timp.
    Pot sa te rog ceva? Intra aici: http://www.libris.ro/literatura-universala/zidul-de-foc–blanca-borbely-LIM978-973-726-594-4–p370951.html

    Fata care a scris cartea este o prietena de a mea. Daca cumva consideri comentariul contra reclama sterge-l, dar uita-te. 😀 si intra pe http://capsunaverde.blogspot.com/2011/05/de-ce-daia-ca-zice-netu.html

    La PS am scris ceva de carte, nu e nevoie sa citesti restul. 😀 Cartea a ajuns in librarii doar la noi in Cluj dar primul link… o sa vezi. Si scuze de… :)) exprimare dar eu insami am 13 ani.
    Sute de multumiri!

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!