Indicii Anatomice de Oana Stoica-Mujea

Cred că acesta este primul roman polițist pe care îl citesc, asta dacă nu pun la socoteală Aventurile lui Sherlock Holmes și tot ce pot spune e că mi-a plăcut la nebunie. Nu știu cum într-o carte atât de micuță încape atâta suspans. Aveam senzația că nu se mai termină și că nu mai aflu cine e criminalul sau care e finalul poveștii.

M-am distrat enorm de mult în timp ce pătrundeam tot mai adânc în gândurile Iolandei Știreanu, personajul principal, sau mai bine spus Lala. Are un fel ciudat și totuși interesant de a gândi, de a se comporta și de a reacționa încât uneori te dă peste cap. Niciodată nu te aștepți la ceea ce urmează să spună sau să facă. Trebuie totuși să vă spun că ea suferă de agorafobie, boală ce o ține departe de lume, închisă în propria casă (agorafobia=frica de spații deschise, pline de oameni).

Totul începe atunci când într-un apartament din Satu Mare sunt găsiți doi ochi așezați pe câteva petale de trandafir uscate și Mierla, inspectorul șef Ionuț Constantin nu reușește să se descurce cu acest nou și dificil caz. Astfel se implică poliția de la București și Lala începe să investigheze cu ajutorul Crinei Dunca, o ziaristă. Am uitat să vă spun că alături de indiciile anatomice este descoperit și un bilețel pe care apar scrise doar două cuvinte: Stelian Muntean. Lala și Crina lucrează împreună pentru a găsi criminalul și astfel dau de Bogdan Hrib, cel care l-a creat pe Stelian Muntean și îl interoghează. Între timp mai apar degetele de la mâna dreaptă într-un alt apartament și atunci când apar și dinții, semnătura din bilet se schimbă în Bogdan Hrib. Lucrurile se complică în timp ce Lala descoperă cu ajutorul Crinei o mulțime de indicii ce leagă o mulțime de persoane ce par să apară „ca ciupercile după ploaie”. Medicul legist vine cu o descoperire foarte importantă: victima este un bărbat de aproximativ 35 de ani ce este bolnav de cancer, dar ce faci atunci când mai multe persoane dispărute ce se leagă de caz sunt suspectate de cancer? Ei bine, încerci să îți folosești inteligența și să găasești vinovatul așa cum încearcă Lala. Totuși, în timp ce ancheta înaintează, Lala începe să se simtă diferit… poate că se îndrăgostește?? Dar de cine? Asta o să descoperiți și voi dacă citiți cartea.

Tot felul de legături apar între personaje, iubite, foste iubite ale suspecților și lucrurile par mereu a fi departe de final.

Agorafobia Lalei are și ea o cauză, dar nu o să vă povestesc nimic mai mult pentru că vreau să citiți și voi cartea și să o descoperiți pe Iolanda și felul ei de a fi. Sper că v-am convins să o citiți și să descoperiți adevărul alături de Lala.

Cartea poate fi achiziționată de aici (click).

Reclame

2 gânduri despre „Indicii Anatomice de Oana Stoica-Mujea

  1. Vezi ca la al treilea paragraf , al 14-lea rand ai scris „doarte importantă: victima este un bărbat …” in loc de” foarte importanta…”
    Cartea pare destul de interesanta incat s-o cumpar …dar acum am alte de citit …dar tot o pun pe lista de citit.

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s