Regina Elfă (Războiul Reginelor #2) de Oana Stoica-Mujea

Zilele astea am încercat să citesc cât mai multe cărți, așa că am ajuns să am pe lângă mine cam vreo 4 cărți. Am încercat să le citesc în paralel și de data aceasta pot să spun că mi-a ieșit destul de bine. Una dintre cărțile citite a fost Regina Elfă.

Ce pot să vă spun?? Îmi place din ce în ce mai mult stilul în care scriu autorii români. Până acum m-am convins că și românii pot crea ceva foarte frumos. Lumea pe care a realizat-o Oana prin intermediul cuvintelor devine tot mai credibilă cu fiecare capitol și te atrage tot mai mult. Deși la început (mă refer la începutul primului volum) mi se părea o serie prea fantastică, chiar și pentru mine, pe parcurs m-am convins că fiecare lucru se întâmplă cu un motiv, că fiecare personaj și rasă are un rol foarte bine delimitat.

Ca să nu spuneți că bat câmpii cu grație vă voi povesti în mare acțiunea și vă voi lăsa și pe voi să citiți cartea. Aventura Yassunei continuă și dragostea își face și ea prezența în viața reginei elfe. Vă amintiți că vă povesteam într-una din recenziile anterioare (pentru primele 2 volume) că Beor s-a îndrăgostit la prima vedere de Yassuna? Ei bine, ca să aflați ce se mai întâmplă cu ei trebuie neapărat să citiți cartea.

Chestia care mi s-a părut mie haioasă a fost faptul că acest volum începe acțiunea nu așa cum te-ai aștepta (sau mai bine spus cum m-aș aștepta eu), ci după 100 de ani. Prima dată am spus că nu se poate, dar apoi mi-am amintit de viața lungă a elfilor și mi-am dat seama că e posibil chiar și așa ceva. Mi-a părut rău că, o dată cu trecerea a 100 de ani, unele personaje dispar deoarece sunt simpli oameni sau arkuzi, pitici. În primele capitole apar atât de multe schimbări… unii s-au dus, în timp ce alții au rămas exact la fel, plini de viață și tineri.

Nu mi-a plăcut că Yassuna era dispărută… adică trec de un capitol, ea nu-i, trec de altul și altul și ea tot nu-i, dar nu vă spun când apare pentru că nu vreau să vă stric plăcerea de a citi cartea. Oricum, elfii sunt decăzuți în tot acest timp, sau umanizat chiar, deci imaginați-vă doar ce s-a întâmplat în 100 de ani. Regele elfilor pornește o căutare pentru a o găsi pe Yassuna, chiar dacă nu toți îi doresc reîntoarcerea. Totuși, pentru a o elibera pe Yassuna din turnul de Cleștar e nevoie de 3 elemente. Mai mult de atât nu vă spun. Pune-ți mâna pe carte și citiți-o repede.

Regina Elfă poate fi comandată de aici.

Anunțuri

Un gând despre „Regina Elfă (Războiul Reginelor #2) de Oana Stoica-Mujea

  1. Pe „Confluente Romanesti” a aparut o excelenta croonica la
    Natura Moarta cu Sevraj”, care este unul dintre cele mai bune romane politiste Romanesti, asa ca reclama asta desantzata la „Regina Elfa”, sau regina belferitza, cum s-o mai numi, nu ajuta prea mult…

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s