Magie intr-un pahar cu apa / Bunny detectiv de Ivona Boitan / Oana Stoica-Mujea

O cărticică frumoasă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari. Mie mi-au plăcut foarte mult desenele ce împodobesc fiecare pagină. Cele două povești sunt destinate mai mult copiilor, dar pot fi citite foarte ușor, în doar câteva minute și de cei mari.

Magie într-un pahar cu apă este scrisă de Ivona Boitan și poate fi folosită cu succes (cred eu) pentru copii ce nu prea își mănâncă legumele. Oti este o fetiță obișnuită ce descoperă magia de fiecare dată când mama ei îi dădea să mănânce broccoli, adică o dată pe săptămână – asta cel puțin la început. Înainte de a-și mânca legumele, Oti bea un pahar cu apă și se trezește de fiecare dată într-o cu totul altă lume. După ce pătrunde în lumea galbenă, în care toate lucrurile au aceeși culoare, Oti află că trebuie să mănânce broccoli pentru a se întoarce înapoi împreună cu pisica ei, Șah. În următoarele zile, Oti își cheamă și prietenii pentru a le arăta ce descoperise și din nou ajung în alte lumi, iar soluția pentru a se întoarce la normalitate rămâne aceeași, dar asta până într-o zi în care Clara, una dintre prietene nu se mai întoarce o dată cu restul. Dacă vreți și voi să aflați cum se termină povestea trebuie să vă achiziționați cărticica de aici.

Cea de-a doua povestioară este scrisă de Oana Stoica-Mujea și se numește Bunny Detectiv. Este o poveste polițistă, așa cum ne-am fi așteptat, mai ales pentru că Oana a scris în ultimul timp câteva romane foarte reușite de acest gen. Trebuie să recunoasc că eu nu am citit decât unul, dar mi-a plăcut la nebunie.

De această dată, povestea nu are nimic sângeros deoarece Bunny trebuie doar să descopere cine e hoțul ouălelor gata colorate ale Fermecatei (găina ce face ouă de paște colorate). Ca un bun detectiv ce este, iepurașul pleacă pe urma ouălelor întrebând toate animalele din curte. Totuși, ouălele nu apar și totul indică faptul că acestea pur și simplu au fost înghițite de pământ. Totuși, cineva trebuie să aibă ouălele, așa că Bunny nu se dă bătut și continuă căutările. Voi ce credeți că s-a întâmplat cu ouălele Fermecatei??

Eu nu pot să vă mai povestesc mai mult de atât pentru că vreau ca voi singuri să descoperiți cele două povestioare.

Anunțuri

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s