Altfel de îngeri de Lili St. Crow

Update: Pentru că ați fost ascultători și ați plecat în această călătorie prin blogosferă, vă ofer și eu astăzi un indiciu pentru a ajunge cu un pas mai aproape de cea din urmă destinație.

Cerc al Străinilor, aceasta este intrarea spre a treia cale. Pe blogul Sabinei, Unificatoarea a aflat că există îngeri şi Altfel de îngeri. Cei din rasa Mai, ca şi ea, sunt descendenţii măreţei zeiţe Bastet. Pentru că Unificatoarea nu a ştiut prea multe despre puternica zeiţă, a decis sa viziteze Bibliotecile Lumii pe blogul Danielei.

Aceasta a fost una dintre cărțile pe care le-am propus pentru publicare la începutul blogului, în prima parte a campaniei de publicare, iar Editura Leda mi-a făcut uimitoarea surpriză (mie, dar și vouă) de a publica anul acesta primul volum al seriei cu același nume, Altfel de îngeri.

Nu am putut sta departe de carte și m-am apucat de ea imediat ce am primit coletul. Am încercat să mă abțin și să nu rup hârtia de pe colet, deși era atât de nerăbdătoare să o am în mâini, să îi admir coperta în realitate și să citesc măcar un pasaj.

Altfel de îngeri este ca o introducere în adevărată aventură ce o așteaptă pe Dru în căutarea răspunsurilor la întrebările ce o macină încă din momentul în care tatăl ei dispare. Orfană de mamă, Dru rămâne și fără tată în momentul în care un zombi intră în casa ei. Chipul pe care îl are o face să ezite, dar până la urmă totul se termină așa cum nu m-aș fi așteptat.

Fugară, într-o lume în care nu mai are pe nimeni, în care iarna pare să nu mai plece, iar gheața și zăpada sunt la ordinea zilei, norocul pare să îi surâdă lui Dru atunci când ea reușește să găsească un adăpost cu ajutorul lui Graves. Dar mallul în care sunt nu este suficient de sigur pentru Dru. Ea a fost antrenată de tatăl ei să se lupte cu diferite feluri de monștri, dar Lumea Reală este mai crudă decât ea își poate închipui. Curând sunt atacați, iar singura cale de a  scăpa cu viață este să îi înlăture pe atacatori. Totuși, Dru nu este suficient de pregătită pentru a da piept cu ceva atât de puternic, iar lucrurile scapă de sub control. Astfel Graves este rănit.

Curând, un alt personaj misterios își face intrarea. Pare atât de atrăgător, de puternic și de priceput, dar Dru nu își permite să creadă în străini în situația nu prea roz în care e. Totuși, frumosul Christophe cu ochii albaștri luptă cu un vârcolac și o salvează pe Dru, dar chiar și acest lucru pare suspect și eroina noastră nu e încă pregătită să aibă încredere în el.

Mi-au plăcut la nebunie momentele în care Dru trebuia să intervină între Graves devenit un loup (citiți cartea ca să aflați ce este și cum devine loup) și Christophe, djamphirul cu ochii fermecători. Amândoi încearcă să fie atât de protectori încât ajung în cealaltă extremă. Și scena în care săracul Graves este legat bine de pat, bineînțeles de către Dru este atât de haioasă, mai ales replicile lui Graves.

Câteva lucruri sunt sigure pentru Dru: viața ei s-a schimbat complet de când tatăl ei a murit, a fugit de acasă și a avut încredere în Grave și în Christophe și ea știe că nu există nicio cale de a se întoarce și de a-și împiedica tatăl să plece de acasă. Pe parcursul romanului veți afla ce s-a întâmplat exact cu mama lui Dru, o parte din povestea lui Cristophe și cel mai important lucru, ce este Dru cu adevărat.

Cartea asta mi s-a părut fantastică. Deși eroina ar trebui să fie neînfricată și puternică, Dru este în adâncul ei conștientă de importanța lucrurilor pe care trebuie să le facă și în același timp conștientizează faptul că nu a fost antrenată pentru astfel de situații. Ea trăiește cu o spaimă cu o obosește atât fizic cât și psihic. Dar până la urmă ea e eroina seriei pentru că într-un fel sau altul găsește  puterea de a învinge toate obstacolele.

Dacă vreți să aflați ce se întâmplă cu Dru trebuie să citiți cartea. Nu aveți ce să regretați. Chiar dacă pare cu monștri și un pic cam sângeroasă, eu vă pot spune că o compar foarte mult pe Dru cu Rose. Sunt două firi foarte asemănătoare. Sper că v-a plăcut recenzia și că am reușit să vă conving cât de cât de calitatea cărții. O puteți comanda de aici cu o reducere de 20% și transport gratuit.

Lectură plăcută!

39 de gânduri despre „Altfel de îngeri de Lili St. Crow

  1. recenzia este buna, chia mi-a trezit curiozitatea, nu am citit cartea, dar se afla pe lista mea de cand a aparut si sper sa mi-o achizitionez cat mai curand, probail atunci cand voia avea timp de citit

    Apreciază

  2. am facut cum mi-ai zis, am intrat pe blogul Daniella, ca altul cu daniela nu este, si nu are nimik postat…se pare ca aici se incheie traseul, numai pot merge mai departe nu gasesc nimik. asta e, norocul altora.

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!