Concurs – Cărți Leda – votarea

Update: Câștigătorii acestui concurs sunt: Faur Sergiu Vlad, Cadar Andreea, Minculete Andra, Andries Cristina. Felicitări! Aștept datele pentru expediere prin formularul din bara laterală a blogului.

Cei care au trimis până acum recenzii sunt  cei norocoși pentru că astăzi dau startul la vot. Fie ca cele mai bune recenzii să câștige premiile.

Dacă ați trimis recenzie și nu vă regăsiți în poll-urile de mai jos scrieți un comentariu mai jos si vedem cum rezolvăm problema.

Puteți vota până pe 15 martie, ora 22:00 când aflăm și câștigătorii. Succes!

Poll Divergent (Divergent #1) de Veronica Roth

Poll  Pe jumătate moartă (Madison Avery #1) de Kim Harrison

Poll Urâții (Urâții #1) de Scott Westerfeld

Poll Jocul Minciunii (Jocul Minciunii #1) de Sara Shepard

  

Click pe citește mai departe pentru a citi recenziile:

Recenziile care participă pentru Divergent:

Magazinul magic de jucării de Angela Carter – recenzie realizată de Adela Cacovean

Melanie are cincisprezece ani, vârsta la care nu e nici copilă, nici adolescentă. De ea şi de fraţii ei, Jonathon şi Victoria, are grijă doamna Rundle, bona lor, împreună cu pisica ei. Părinţii lor muncesc în străinătate pentru ca aceştia să se bucure de toate luxurile vremii respective (nu e specificat în carte, însă bănuiesc că e vorba de anii ’60) de la săpunuri parfumate şi şampon până la simpla hârtie igienică. Într-o noapte în care nu poate dormi, Melanie intră în camera părinţilor ei şi îmbracă rochia de mireasă a mamei sale, ieşind mai apoi în grădină şi sfârşind prin a distruge complet rochia printr-o serie de accidente nefericite. Imediat după acest eveniment, părinţii Melaniei mor, ea învinuindu-se pe sine pentru această nenorocire, fiindcă a profanat rochia. Deoarece părinţii lor nu au pus niciun ban deoparte, Melanie şi fraţii ei sunt nevoiţi să locuiască cu unchiul Philip, un păpuşar tiranic, în Londra. Acolo, tânăra îi va cunoaşte pe Margaret, soţia unchiului ei, şi Francie şi Finn, fraţii acesteia. Melanie e şocată de cât de murdari sunt aceştia, dar mai ales de mizeria în care trăiesc. Pe lângă că trebuie să se obişnuiască să trăiască fără luxul de dinainte şi să se adapteze unui nou stil de viaţă, Melanie începe să devină o femeie, să se maturizeze şi să se îndrăgostească. Este fascinată de cei trei fraţi, Margaret, Francie şi Finn, şi îşi doreşte să se integreze în grupul acestora, conştientă că unchiul Philip îi este duşman, căci simpla lui prezenţă crează o atmosferă tristă.

Magazinul magic de jucării este o poveste realistă, plină de surprize, originală, tulburătoare, şocantă, dar totodată fascinantă. Este o carte pe care, sincer vă spun, nu am putut să o las din mână. Pentru mine a fost totodată şi o lecţie de viaţă, şi încă o dovadă că o carte nu trebuie judecată după copertă.

La toate acestea, adaug faptul că mi-a fost dăruită de ziua mea de o persoană deosebită, iubitul meu, acest lucru contribuind şi el la entuziasmul pe care îl am acum scriind despre această carte. O recomand oricui.

Paranormal de Kiersten White – recenzie realizată de Nadia

Evelyn ”Evie” este o adolescentă de 16 ani, ce lucrează pentru AISP (Agenția Internațională de Securitate pentru Paranormali), datorită ”harului” ei de a vedea dincolo de farmecele paranormalilor. Ea a fost luată de către cei de la AISP încă de la vârsta de 8 ani. Ea consideră că trăiește o viață relativ normală, chiar și cu job-ul ei. Totul decurge bine la Centrul AISP până când, într-o zi, se strecoară în Centru o creatură ciudată, care nu are culoare și este parcă făcută din apă. Lend, pe numele lui, este de fapt un metamorf, adică poate lua înfățișarea oricărei persoane. Fascinată de Lend, Evie începe să se apropie tot mai mult de el. De aici, cred că știți ce se întâmplă mai departe Dar, adevărul nu stă mult timp ascuns, și pe măsură ce începe să iasă la iveală, Lend și Evie, vor trebui să treacă peste toate obstacolele și să încerce să trăiască o viață normală.

Părerea mea:
În primul rând, țin să vă spun că această carte a fost EXTRAORDINARĂ! Epică! Mi-a plăcut toul: de la premiza cărții până la personaje și simțul umorului, prezent la fiecare pas în carte. Nu îi lipsește nimic cărții. Mi-a plăcut cum au fost conturate pesonajele, fiecare trăsătură potrivindu-se perfect cu caracterul fiecăruia.

Un alt aspect important pentru mine când vine vorba de cărți este simțul umorului. Iar aceasta a avut din plin! Replicile și gândurile lui Evie, oftaturile lui Raquel (veți ști despre ce vorbesc cțnd veți citi cartea!), replicile și gesturile lui Lend, totul te face să te prăpădești de râs.

Iar întorsăturile de situație au mai animat acțiunea. Dar nu au dezamăgit, am fost foarte surprinsă de fiecare dată. Într-o singură privință consider că era loc de mai bine, și anume, finalul. Este frumos, dar se putea și mai bine.

În concluzie, cartea aceasta merită toți banii! Fiecare bănuț V-o recomand tuturor cu căldură, nu veți fi dezamăgiți.

My rating: 5/5

Spintecatoarea – recenzie realizată de Brinduse Andreea – descalificată deorece cartea nu este publicată nici la Editura Leda, nici la Corint Junior

As dori sa ii multumesc prietenei mele Ana(fata care m-a convins sa citesc cartea.Te iubesk matzo!).
La inceput nu pot spune ca am fost impresionata de titlu asa ca,nu prea m-am grabit sa o citesc,dar pana la urma am spus „HAI”.Dupa ce am citit-o am ramas ceva de genul..”Pe bune?”A fost incredibila!
Povestea o are ca eroina pe Lexis Golden Dartfilia,care este o creatie a Mortii(aici fiind un „el”,very secsi;)numele lui fiind Seth Nightwalker).
La inceputul cartii ne este relatat modul cum Seth si-a creat regatul BlackDream si bestiile ce locuiesc acolo,exemplu:Wendigo,Aswing,Igor,Matricsu….etc.
Creatura care mi-a placut cel mai mult a fost Wendigoul,o bestie canina cu patru maini(doua mari cu gheara si doua maini de om),cu ochi rosii iesiti din orbite si altele(nu va stric surpriza).
Intr-o zi Seth a trebuit sa plece,lasand-o pe Lexis sefa regatului,si nu ii era permis sa mearga pe Pamant.La inceput Lexis si-a respectat promisiunea dar cand Flij(demonul mesager)i-a inmanat lista persoanelor ce trebuiau sa moara,nu a mai fost asa sigura pe ea,iar cand Jill(prietena ei cea mai buna care e sucub)si-a facut aparitia,a convins-o sa mearga,cu gandul ca ii face un serviciu lui Seth(dar nu inainte de a fura secera acestuia).
In continuare il cunoastem pe Johnny(incubus)care e iubitul lui Jill(Jill se aseamana cu Rose Hathaway si Johnny cu Cal din Tara Duncan).Din cauza ca nu cunoaste persoanele de pe lista,Lexis e nevoita sa caute un Teleportator care sa o duca in lumea Excydylor(Excydy fiind creaturi ce prezic viitorul,si poate si persoanele ce vor muri).
Zis si facut.In peisaj apare Drake un teleporter,care a fost greu de convins sa ii duca unde vor(am ras cu lacrimi la faza cand Jill il ameninta cu furculita=))).Cand ajung la destinatie,Lexis gaseste un Excyd si il transforma intr-o pisica neagra(zice la inceputul cartii ce putere are)dupa care il aduce pe Pamant.Incetul cu incetul Lexis ii omoara pe toti de pe lista cu exceptia unuia.
Ultima victima de pe lista este doar un copil de doua luni.La inceput Lexis a vrut sa il ucida,dar Drake a oprit-o aratandu-i durerea parintilor si cat de mult se rugau sa le fie salvat singurul copil.
Lexis cruta viata copilului,si atunci aflam ca exista un consiliu si o regula.Moartea trebuie sa omoare persoanele de pe lista intr-un interval de 7 zile(cei care nu mor in intervalul asta vor trai mai multi ani fara sa fie bolnavi sau alte chestii).
Ei bine si de aici incepe nebunia.Lexis este dusa in Turnul Rosu la judecata,Jill,Johnny si Drake se chinuiesc sa o salveze iar cand Seth afla ca Lexis e la judecata declara razboi consilului,Pamantul avand de suferit, deoarece Seth are de gand sa elibereze bestiile lui pe Pamant.
Umor,drama,dragoste si un pic de horror.Acestea sunt cuvintele ce descriu cartea.Ceea ce m-a uimit cel mai mult a fost faptul ca,cartea e scrisa de o colega de a mea.Din cate am inteles,scriitoarea a vorbit deja cu o editura si cartea ei va fi publicata in vara anului asta sau la anu.
Nu sunt sigura.Oricum din toata inima mea va recomand cartea,mai ales ca eu sunt fan Leda si citesc numai carti de calitate=))).

Blestemul din Swoon de Nina Malkin – recenzie realizată de Besutiu Alexandra

Mama decisese sa imi faca o surpriza si mi-a cumparat cartea. Pusesem de ceva vreme ochii pe ea si m-am bucurat cand am primit-o. Desi vrusesem de multa vreme sa o citesc nu credeam ca va intrece vreuna din cartiile mele preferate si tousi a reusit. Cartea m-a fascinat inca de la primele pagini iar povestea de dragoste ca si complotul lui Sin m-au tinut captiva in casa pana am terminat cartea.
Dice- personajul pricipal feminin al acestei carti- este nevoita sa se mute in Swoon, unde toata lumea se intelege cu toata lumea si totul e plictisotor. Totusi atunci cand fermecatoarea ei verisoara Pen cade dintr-un copac, incercand sa atraga atentia unor baieti, lucrurile nu mai sunt chiar asa de dulci si de plictisitoare in oraselul Swoon. Dice invata repede ca verisoara ei este posedata de un tanar din secolul al optsprezecelea pe nume Sinclair Youngblood Powers- sau cum ii place sa i se zica mai nou Sin. Atunci cand Dice o atinge pe Pen ea il poate vedea pe Sin. Totusi atunci cand lucrurile o iau de-a dreptul razna Dice se hotaraste sa il trimita inapoi de unde a venit. Lucrurile iau o intorsatura neasteptata iar ea se trezeste cu Sin in carne si oase. Totusi Sin are un scop precis. El vrea sa se razbune pe cetatenii din Swoon pentru ceea ce i-au facut stramosi lor in trecut.
Dar ce iau facut ei? Si ce cauta Dice defapt in Swoon? S-ar putea sa aiba si ea ceva secrete? Si care e rolul lacrimilor si lutului in toata aceasta poveste?
Ei bine eu nu va spun. Ca sa aflati va trebui sa cititi cartea. Si va spun sincer ca merita deoarece chiar si un orasel linistit ca Swoon ascunde cateva schelete in dulap.

Eve de Anna Carey – recenzie realizată de Faur Sergiu Vlad

Poate ca nici nu vreau cu adevarat sa stiu ce se petrece. Poate ca as prefera sa nu stiu. Poate ca nu as putea suporta sa stiu. Prabusirea a fost de la inocenta la cunoastere.

Eve, o excelenta aventura distopica, care pe mine m-a impresionat destul de mult.Nu este o poveste complicata pe care nu o poti intelege, este o lectura usoara, o carte care reuseste sa te prinda in paginile ei de la inceputul cartii pana la sfarsitul acesteia. Eve este una din cartile despre care poti sa spui multe dar nu stii ce, nu din cauza ca nu ai avea, din cauza sa nu strici farmecul acesteia. Am citit cartea pe nerasuflate, traind si simtind emotiile impreuna cu personajele principale. Totul se petrce intr-un timp alert, iar sfarsitul cartii te lasa cu nevoia de mai mult, finalul cartii lasand in urma s-a intrebarile: „ce, cum, cand?” Veti savura aceasta carte de la prima pana la ultima pagina, va veti aventura intr-o excelenta aventura in care dragostea are ultimul cuvant.
Dupa ce afla adevarul care se ascunde in spatele minciunii create de scoala, Eve afla adevaratul destin care o asteapta daca ramane in continuare in acel loc. Fugind din unicul loc pe care i-l cunoscuse, aventurandu-se spre necunoscut. In drumul ei il intalneste pe Caleb, un baiat salbatic care traieste in padure. Aceasta nu are incredere in el la inceput dar treptat baiatul ii castiga feti increderea dar si inima. In momentul in care aceasta se vede nevoita pentru a-si salva propria viata sau dragostea care o simte fata de Caleb. Va reusi dragostea sa invinga sau Eve va cadea prada crudului destin care ii este scris?

Blestemul focului – recenzie realizată de Tanase Emilia

Blestemul Focului

Lilly Parker,o adolescenta ca oricare alta,este trimisa de parinţii ei la şcoala de fete Sfanta Sofia din marele oraş Chicago.Acolo, intâlneşte gaşca fiţoaselor care par să o cam ia peste picior şi pe Scout,noua ei cea mai bună prietenă.În timp ce Scout umblă noaptea prin subteranul oraşului Chicago luptându-se alături de ceilalti Adepti cu aşazişii Secerători – cei care fură sufletele adolescenţilor şi se hrănesc cu acestea- Lilly o urmăreşte şi este întâmplător lovită de Blestemul Focului,aruncat de Sebastian,unul dintre Secerători.După ce pe spatele ei apare o Pată Întunecată-semn al purtătorilor de magie- si dupa ce ceilalti Adepti o resping din gaşca lor,Lilly află că de fapt părinţii ei o minţiseră de când se născuse.Ei nu au aceeaşi profesie pe care o ştia Lilly şi ,aparent,încearcă să ascundă adevarul fată de ea pe cât de mult posibil.Să fi avut oare legătură cu magia?Părinţii ei stiau de magie?Pe când ea încearcă să afle adevărul,dintr-o dată,se vede fără prietena ei cea mai bună.Aceasta este luată ostatică de Secerători,iar ea,Lilly,trebuie să îi convingă pe ceilalti Adepţi să o ajute să o salveze pe Scout.Cu o mare putere de convingere,Lilly porneşte într-o misiune de salvare,cu Adepţii alături de ea.În timpul luptei cu Secerătorii,în care era clar că nu aveau nicio şansă,protagonista se regăseste într-o situatie complet intoarsă pe dos.Acum poate manca sufletele inamicilor!Şi in acest fel,îi salvează pe toti si intră şi in Grupul Enclavei Trei.
Părerile mele :

Mi-a plăcut şi nu prea.De ce? Mi-a plăcut în primul rând spaţiul acţiunii – şcoala Sfânta Sofia- descrierile legate de spaţiu m-au încântat categoric.Apoi,mi-a plăcut felul cum Adepţii alergau prin diferite tuneluri subterane şi se luptau cu Secerătorii.Acţiunea era bine conturată in acele momente,foarte puţine momentele insă,fapt care indică un motiv pentru care nu prea m-a incântat cartea.Mai simţeam nevoia câteodată să mă cufund in sentimentele lui Lilly,ceea ce nu s-a prea întâmplat la mine.A fost bine caracterizat prin ‘un strop de romance’.Pe lângă acestea,cartea a fost în regulă.Posibil să citesc şi volumele următoare.
Coperta e super Ok…se potriveste de minune cu continutul.
Personajele: Mai bune nici ca se puteau.Mary Katherine m-a enervat cel mai mult insa,avea un comportament care o facea pe Lilly sa se simta ultimul om x_x…ei,pana cand i-a sarit si lui Lilly tandara ,hehe.
Modul de scris al autoarei mi s-a parut si el in regula pentru cartea aceasta.Mi-a placut cam tot,exeptand faptul ca sentimentele lui Lilly nu erau foarte puternice-sau as mi s-a parut mie.

Nota mea: 4/5
Keep writing Chloe! 😀

Damnare de Lauren Kate – recenzie de Gheorgiev Alexandra Ioana – descalificată pentru că volumul nu este publicat la editura Leda sau Corint Junior.

Cand te gandesti la ingeri,te gandesti la ceva pur,simplu,cu aripi imense,albe care te fac sa zbori pana dincolo de nori,si sa visezi cu ochii deschisi.Asta am simtit eu decand am citit prima oara Damnare de Lauren Kate,o poveste de dragoste interzisa,suprema,care te cucereste cu prima pagina deschisa si care te face sa visezi la iubirea absoluta cu ochii deschisi.Damnare,prezinta povestea de iubire dintre muritoarea Lucinda Price si ingerul cazut Daniel Grigori…Luce se confruntă atât cu demonii interiori şi cu umbrele care-i înconjoară viaţa, şi pe care le vede dintotdeauna, cât şi cu inexplicabilele ei sentimente profunde pe care le simte pentru Daniel.O carte despre conceptul de iubire eternă, despre suflete pereche şi despre o dragoste nepermis de mare, care sfidează chiar regulile „de bază” ale credinţei, drept pentru care este blestemată.Daniel Grigori nesocoteşte aceste reguli şi-şi oferă sufletul lui Luce. Este damnat tocmai prin iubirea nesfârşită pe care i-o poartă. Şi mai zicem noi că iubirea ne salvează… Şi poate că totuşi aşa va fi, mai ales că după o lectură extraordinară descoperim că finalul este cu „va urma”.Ce pot sa spun? pe mine m-a fascinat cu adevarat,va las pe voi sa descoperiti ceea ce se va intampla mai departea cu iubirea dintre cei doi.V-o recomand cu draga inima.

Recenziile care participă pentru Pe jumătate moartă:

 Titlu: Ceva cu adevarat Ciudat – Amuleta din Insula Varcolacului – recenzie realizată de Zanfir Gabriel
Titlu original: The Wooden Mile
Autor: Chris Mould
Nr de pagini: 176
Editura: CorintJunior
An aparitie: 2008
Traducator: Ana-Maria Nica
Punctaj: 4/5
Ce cred eu: Deci a fost o carte citita in nici macar 8 ore . A fost ceva de moment . O primisem cu 2 saptamani in urma si coperta tot imi facea cu ochiul .
A fost o carte cu un font mare – o citeai in 2 ore – in stil alert – dar actiunea este facuta sa fie citita si recitita incet , de multe ori . Asta te atragea la ea . Personajele au fost extrem de bine conturate pentru o carte de copii . Stanley Bugges e asa amuzant si … ciudat . :-j
Cred ca aceasta carte , fara ilustratiile sale geniale , nu era nici pe jumatate asa buna .
Chris Mould este ,,vinovat” si pentru asta’ .
A fost o carte simpla , pentru copii de pana in 12 ani – dar a fost perfecta pentru un luni plictisit in care aveai nevoie sa.ti fie animata plictiseala morbida .
Sfarsitul a fost ciudat , in schimb . ( Prea simplu. )
Singurul lucru pentru care carte nu primeste decat 4/5 este ca nu este povestita la pers I – ar fi fost mult mai atractiva daca ar fi fost povestita de mintea bolnava a lui Stanley .
Si sa nu uit : e forte amuzanta !!
Nu trebuie ratata , nici macar daca ai 16 ani – iti va lua capul o clipa de la vampirii si toate chestiile ciudate cu care esti obisnuit – si cartea asta are un varcolac ciudat si niste pirati prosti , dar actiunea nu se compara .
Coperta: cartonata , frumos decorata – superba.
Personaje : Foarte ciudate ! Mi.au placut toate personajele , mai putin Bill Bustean .
Stilul de scriere : Pentru copii de 12 ani . O actiune simpla , care sa poata fi inteleasa de toata lumea .

Stingerea de Rachel Caine – recenzie realizată de Dragan Andreea 

Cartea Vampirii din Morganville7 Stingerea a aparut la Leda anul acesta.Este o carte plina de suspans,actiune,fantezie,dar si de umor si romantism.Apare un nou personaj pe nume Kim,fosta iubita a lui Shane si noua prietena a lui Eve,care spulbera linistea.Este incitanta din primele pagini,ceea ce nu prea se gasesc in multe carti.Seria Vampirii din Morganville este cea mai grozava serie,avand in vedere ca eu inainte sa o citesc uram cartile.In acest volum moare pentru ultima data si Ada,masinaria-vampir,indragostita de Myrnin,care o uraste pe Claire si o trage intr-o capcana pe viata si moarte.E o carte grozava ,dar pana astept volumul8 as vrea sa citesc una dintre cartile puse in concurs.:)

Jocul Minciunii de Sara Shepard – recenzie realizată de Cadar Andreea

Pai avem 2 gemene una pe nume Emma si una pe nume Sutton, nimic special huh? Dar daca v-as sopune ca ele nu au nici o ideie de existenta celeilalte, tot plictisitor nu? Dar daca ati stii ca vietile lor sunt complet diferite, cui ii pasa? Dar … daca v-as spune ca cea cu viata minunata e… MOARTA? v-am atras atentia nu? Serios? Bine hai sa lasam jocurile si sa va spun cu adevarat ce vreau sa va spun.
Emma, ei bine nu are o viata grozava, insa cand Travis, un frate vitreg, ii arata un filmulet cu o fata care este strangulata, iar cand ii da cineva esarfa de la ochi seamana perfect cu ea incepe sa caute pe internet si ce credeti ca va gasii? O pagina de Facebook in care apar poze cu o fata ce seamana perfect cu ea, din cap pana in picioare! Emma ii lasa un mesaj spunandu-i ca seamana cu ea si ei bine de aici incep necazurile…
Emma ajungand la Sutton acasa este confundata cu aceasta si ei bine cautand-o cu disperare pe sora ei nu o gaseste primind un bilet de amenintare. Ceva de genul: „Sutton e moarta, continua sa te prefaci ca esti ea, sau tu esti urmatoarea.”
Emma preluandui viata surorii ei afla cateva lucrui si incepe sa aiba indoieli in privinta faptului ca Sutton e moarta. DAR apoi cineva vine pe viu si o ameninta, si lamureste faptul ca Sutton e moarta. De acum pana la a afla cine e autorul crimei lui Sutton mai e putin, sau nu?
Va afla Emma cine e ucigasul? Sau mai bine spus cine e ucigasul cu adevarat?

 Academia Vampirilor (Academia Vampirilor #3) de Richelle Mead – recenzie realizată de Diaconescu Diana Alina

Rose stie de interdictia de a iubi un alt gardian. Prietena ei cea mai buna, Lissa – ultima printesa Dragomir – este prioritatea ei numarul unu. Din nefericire, cand vine vorba despre irezistibilul Dimitri Belikov, unele reguli par sortite sa fie incalcate…
O premonitie intunecata incolteste in mintea lui Rose si umbrele fantomatice prevestesc un rau cumplit ce se aproprie tot mai mult de portile de fier ale Academiei. Strigoii strang cercul si cer razbunare pentru vietile luate de Rose.
Intr-o lupta mai apriga decat cel mai ingrozitor cosmar, Rose va trebui sa aleaga intre viata, dragoste si cele doua fiinte care conteaza cel mai mult pentru ea…dar oare alegerea sa inseamna ca doar unul din ei va supravietui?

Aceasta carte mi-a placut extrem de mult, m-a impresionat mai ales finalul si chiar am plans din cauza durerii intense prezentate. Am terminat cartea intr-o zi si ceva. Am ajuns sa o citesc din pura intamplare. Am vazut primul volum in diverta (in limba engleza) si m-am gandit saa citesc putin. Dupa ceva timp am inceput sa caut toate aceste volume pentru a-mi satisface placerea de a citii si a vedea ce va urma si prin ce aventuri va mai trece Rose. Nu am nimic la aceasta carte care sa imi displaca. O ador. Nici o carte in viata mea nu m-a facut sa simt si eu durerea din ea. Aceasta este cartea mea preferata deocamdata, si credeti-ma ca am citit o groaza mai minunate decat aceasta dar ceva din ea…. are acel ceva care te face sa vrei sa stii imediat: „De ce?” „Ce urmeaza?” „Oare va supravietui?” „Ce/Pe cine va alege?”
Ti s-a intamplat vreodata sa plangi in timp ce termini o carte? Ai simtit vreodata durerea ? Sau orice alt sentiment dintr-o carte incat sa crezi cu adevarat ca tu il traiesti?!

Bloody Valentine – recenzie realizată de Negoita Denisa 

Bloody Valentine de Melissa de la Cruz pot spune ca este o lectura usoara, pentru cei care vor sa-si condimenteze ziua indragostitilor cu putin mai mult romantism sau atunci cand nu au ce face si simt nevoia sa citesca ceva relaxant dar interesant. Cartea are putine pagini, 174 mai exact, insa cred ca acest lucru era de asteptat avand in vedere ca este un volum satelit al seriei Sange Albastru. Cartea contine trei povesti de iubire, in care atat vampiri cat si oameni, traiesc momente romantice, isi impartasesc iubirea sau afla ce este suferinta din dragoste: o vrajitoare vindeca inima franta a lui Oliver, Allegra se indragosteste de o fiinta umana, iar Schuyler si Jack isi unesc destinele intr-o nunta cu peripetii.
Cartea a avut parte de actiune,autoarea relatand totul intr-un stil captivant care te absoarbe inca de la primele randuri,insa raspunsurile pareau sa vina prea repede sau ca unor evenimente nu li se acorda prea multa importanta. Cu toate acestea cred ca acest volum este un cadou frumos pentru fanii seriei.
” Romantism, senzualitate, speranta, iubiri interzise, pasiuni care inving timpul,dar si tradari, comploturi, mister! Pregatiti-va sa fiti iremediabil cuceriti!”

Recenzii care participă pentru Urâții:

Eve de Anna Carey – recenzie realizată de Minculete Andra 

Eu am sa fac recenzia la Eve de Anna Carey.Este o carte emotionanta, care chiar iti arata ce este dragostea adevarata. .Este emotionant faptul cum naratorul descrie locurile,sau cea mai ramas dupa acel virus mortal,si dragostea ei atat de puternica pentru mama ei care a murit in urma acelui virus ca sa o salveze pe ea. .E uluitor cum se schimba Eve si cat de puternica devine pe parcurs fata de cum era inainte.Si-a dat seama de adevarul pe care i l-au ascuns toti asa ca a fugit de la Scoala in salbaticie.Regele avea planuri deosebite cu ea,deoarece ea era cea mai inteligenta din şcoala pentru fete.Ea era atractia regelui,asa ca nu era doar un simplu evadat.Ceilalti o cautau cu mai multa infocare ca s-o predea regelui.Eve are parte de umiliri si morti ale unor suflete nevinovate,dar nu poate sa stea in loc:trebuie sa alerge,sa se ascunda intr-un loc in care ar putea fi in siguranta numit Califia.Sentimentul care m-a atras a fost acela ca mereu era cineva pe urma lui Eve,parca nu putea sa se ascunda nicaieri!Finalul a fost spectaculos,pur si simplu nu mi-am imaginat ca s-ar putea intampla asa ceva.Dar nu vreau sa va mai spun prea multe detalii asa ca va sfatuiesc sa o cititi,pentru ca e superba si cutremuratoare!

 Capcana mortala- Vampirii sudului volumul – recenzie realizata de Ramona Badea

Sookie s-a obisnuit cu faptul ca nu duce o viata normala.(A avut 10 volume la dispozitie sa se obisnuiasca). E un fel de ciudatenie intr-o lume ciudata, asta datorita faptului ca are sange de zana, pe de o parte, si o inclinatie etraordinara pentru belele, pe de alta parte.

„Şi când ai nevoie de doi hãndrãlãi capabili? Când îţi bat necazurile la uşã.Pânã sã îmi dau seama, m-am întors şi m-am ridicat spre intrarea în bar. Fireşte, cei doi Leeds au privit încotro priveam eu, aşa cã eram toţi cu ochii pe uşã când au intrat necazurile pe ea.”

Acida, carismatica, inteligenta si amuzanta, ea reuseste, ca de fiecare data, sa faca fata provocarilor, desi acestea nu sunt unele simple: Sandra Pelt o vaneaza sa o omoare, iar Eric, sotul ei vampir, are probleme mari cu noul conducator, Victor, care face tot ce ii sta in putinta sa il provoace pe Eric, pentru a avea un argument solid ca sa il omoare, daca acesta protesteaza sau face ceva necugetat.Si cum Eric are o inclinatie catre proteste necugetate, asta reprezinta o problema.

Se adauga doua rude zane despre care Sookie crede ca au un scop ascuns si care mai locuiesc si cu ea in casa, un sef teriantrop care e pe cale sa isi piarda afacerea, in tutore semi-demon, o scrisoare gasita intr-o ascunzatoare secreta si un dar ce are puterea sa ii indeplineasca o dorinta si rezulta un roman spumos, a carui actiune se desfasoara in mare viteza, motiv pentru care nu ai timp sa te plictisesti.

„-Claude mi-e vãr, iar Dermot, strãunchi, am zis instinctiv. Ei n-ar încerca sã…
Şi, necãjitã, am lãsat gândul nerostit. Dacã învãţasem ceva de-a lungul ultimilor câţiva ani, atunci fusese cã nu trebuie sã fac presupuneri prosteşti.Ideea cã rudele tale nu vor sã îţi facã rãu era o presupunere prosteascã de gradul întâi.”

Primul lucru care mi-a venit in minte cand am inchis cartea, dupa ce am terminat-o de citit, a fost ca Sookie s-a schimbat. Intamplarile prin care a trecut i-au adus un extra plus de tarie de caracter si o usoara detasare, nu intr-atat incat sa devina o persoana cu sange rece, dar in mod cert e foarte diferita de Sookie cea din primele volume.

„Le rãspunsesem la întrebãri în ceea ce acum ştiam cã reprezintã stilul zânelor: mã ţinusem de litera adevãrului, fãrã sã îi respect şi spiritul.”

„Nu mã mişcasem atât de repede, atât de îndelungat, de când…de când fugisem ultima data de cineva care voise sã mã omoare. M-am gândit: ar fi cazul sã-mi schimb modul de viaţã.”

O lectura usoara, savuroasa si amuzanta, cu cantitatea perfecta de drama, iubire, aventura si umor.

Cartea Minciunilor – de James Moloney – recenzie realizată de Radulescu Andreea
(Corint Junior)

Povestea este despre un baiat , de 13 ani , care este adus la un camin de orifani si de copii gasiti al doamnei Timmins . Acest baiat are o istorie lunga in spate , dar nu reuseste sa-si aminteasca nimik din cauza ” cartii minciunilor ” care i-a sters trecutul si i-a inlocuit memoria doar cu o idee vaga despre cum ca el ar fi cumva orfan , dar ideea nu dureaza mult , deoarece o fata micutza , care are calitatea de a se face nevazuta , la propriu , ii spune , in secret , ce se intamplase in seara cand el sosise la camin . Acolo intalneste o fata extrem de fitoasa , care se comporta ca si o printesa , dar ce sa vezi ea in realitate e o printesa care e frate cu Marcel , baiatul fara memorie , si patise acelas lucru cu memoria ca si el ; tot odata il intalneste pe Fergus , care e fratele geaman al lui Marcel – care pateste acelas lucru cu memoria sa ca si fratele lui si Nicola ( sora lui ).
Cartea minciunilor ne e deloc o carte obisnuita , presupun dupa cum vati dat toti seama ,deoarece aceasta are calitatea de a scrie in filele ei atunci cand aude pe cineva rostind o minciuna si de a straluci mai puternic decat soarele atunci cand spune un adevar . Aceasta calitate este magie pura . Ea are acesta calitate la oameni , dar la animale , cartea reuseste sa scoata la iveala cele mai dornice dorinte , facand astfl calul lui Marcel sa prinda aripi cand acesta , impreuna cu Bea ( fata micutza ) incerc sa faga de Lrd. Alwyn . Cartea a fost facuta de marele magician Lordul Alwy care afost trimis de la palat sa aiba in obervatie copiii regelui.
Toti trei ajung sa calatoreasca impreuna si cu inca doi tipi care le spune celor trei fratii numai minciuni . Acei doi tipi sunt in cardasie cu cei doi frati ai regelui care ravnesc la tron .
– Dece sunt cei trei copiii alungati de la palat + o ” bona ” dupa ei si o BESTIE care sa-i scoate din sperieti ?
– Care este adevarul despre Bea , oare si ea are vrun trecut misterios ?
– Oare chiar exista o astfel de BESTIE : cu colti de fier si ghearele de otel ?
– Oare Marcel va deveni Marele Magistru (= magician ) dupa moartea lui Lrd. Alwyn ? Marcel afla pe parcus ca are abilitati de magician mai mari decat ar fi crezut Lwyn .
– Oare dragonul chiar va rasari de nicaieri cand si ultima fila din cartea cu minciuni este terminata ?!
– Care sunt adevarurle adevarate si care-s minciunile desavarsite le ve-ti stii pe toate la finalul carti !!
Este o poveste exceptionala ,si din cate am observat eu este si originala , adica acum … in vremurile astea … povestile au cam aceeasi idei principale si tot restu … dar eu nu mai intalnisem acest tip de poveste . Finalul este dazastruos de activ , desi NU pot sa spun ca cursa de calarit intre Marcel si Fergus , peripetiile prin care trec Bea si Marcel ca sa puna mainile pe Cartea Minciunilor , sunt lipsite de actiune .
Mie una mi-a placut f mult cartea si ( as spera ) sa fie si un al doilea vol. pt acesta carte !
Eu am ajuns sa citesc cartea prin intermediul doamnei mele de romana , care ne-a adus la cls. niste exemplare ale nistor cartii care ii erau date cu o oferta tare speciala , si tot odata ne-a putut face si noua comanda de aceleasi carti la acelas pret de oferta .

Cele nouă vieți ale lui Chloe King – recenzie realizată de Rofel Carla

„Cele noua vieti ale lui Chloe King” este o carte foarte fascinanta de la editura Leda care mi-a placut foarte mult.La inceput trebuie sa recunosc cartea este putin plictisitoare,dar dupa primele capitole incepe sa se difere cartea.Ea incepe sa cunoasca baietii si sa aiba diferite incidente.Dar totul se limiteaza dorinta ei de a cunoaste mai multi baieti.
Ea reuseste pana la urma sa afle ce fiinta e si resuseste sa isi controleze puterile si sa se lupte cu cei care vor sa ii faca rau.Dar apar cei doi baieti Alek si Brian.Si nu stie pe cine sa alega.Pentru a a aflta citit si voi cartea.O recmand.!

Ingerul Mecanic – recenzie realizată de Solnitaru Denisa Alexandra  

Desi am aveam cartea in biblioteca de prin..decembrie anul trecut, mereu gaseam cate o scuza pentru a nu o citi. In principal nu am vrut fiindca era siiigura ca ma lasa in suspans si stiam ca mai dureaza pana apare volumul 2. Cel de-al doilea motiv era lipsa de timp, fiindca era destuul de mare cartea. Zilele trecute m-am apucat de carte si nu imi venea sa ma opresc din citit. Pentru mine, absolut tot ce scrie Cassandra Claire provoaca dependenta.
Sincer va spun ca nu am mai citit o carte atat de buna de foarte mult timp. „Ingerul Mecanic” a fost una dintre acele carti pe care le-ai citit intruna, non stop. Singurul lucru la care ma gandesc acum ca am terminat si aceasta carte este…cum fac rost de volumul doi cu viteza luminii?
Probabil majoritatea sunteti pusi la curent cu povestea centrala a seriei, mai ales ca a tot fost promovata in ultimul timp. Pentru cei care totusi nu o stiu prea bine voi incerca sa fac un rezumat. Tessa Gray ajunge in Londra, chemata de fratele ei Nate, dupa ce matusa sa a murit. Acolo ea este asteptata de Surorile Intunecate, care ii spun ca Nate a trimis-o dupa ea. Tessa se trezeste captiva celor doua femei, obligata sa scoata la lumina un talent, o putere neobisnuita, despre care nu a stiut nimic pana in acel moment. Dupa 6 saptamani in care a stat la ordinele celor doua, Tessa este eliberata de Will ( yummy) si dusa la Institut. Acolo ea face cunostiinta si cu celelalte personaje de baza ale seriei : James ( aka Jem), Charlotte, Jessie, Sophie, Henry si i se aduc la cunostiinta detalii despre existenta unei noi lumi, o lume plina de creaturi de care Tessa auzise pana acum doar in legende si povesti, dar si despre nefilimi, vanatori de umbre.
Tessa, ajutata acum de ceilalti continua cautarea lui Nate..dar oare..ea de Nate ar trebui sa fie ingrijorata sau de propria soarta?
Asaa..acum ca am terminat si cu rezumatul cartii, sa trecem mai departe.
Probabil unul dintre aspectele ce mi-au placut in aceasta carte a fost plasarea in spatiu si timp a actiunii. Pot spune ca dintotdeauna am fost atrasa de epoca victoriana, iar Londra..the best place ever. Mi-a placut la nebunie ideea de prezenta totul intr-un alt timp decat prezentul, de a pune lumea faurita de Cassandra Claire intr-o alta lumina decat cea moderna, intr-o alta epoca. Scriitoarea a realizat intr-un mod realist imaginea Londrei de alta data, facandu-l pe cititor sa se piarda pe stradutele pavate din vechiul oras, printre domnii imbracati in frac si doamnele in rochii lungi si cu manusi.
Suspansul nu a fost nici el absent din ecuatie si actiunea a fost din plin. Va spun eu..e cartea perfecta. Daca te apuci de ea citesti si citesti si te gandesti..inca o pagina si apoi ma opresc, dar te trezesti citind inca 20. Totul este scris intr-o asa maniera incat esti tinut ca in priza de la inceputul cartii pana la final, fara acele parti de care suntem toti satui de plictiseala, parti in care nu se intampla absolut nimic.
Un alt aspect ce mi-a placut a fost faptul ca ajungem sa cunoastem personajele prin actiunile lor, prin reactiile lor si prea putin prin caracterizari directe facute de autoare si de alte personaje, desi..niciodata nu se dezvaluie totul sau prea mult. Intodeauna ai impresia ca nu ti se dezvaluie totul, ca ar mai fi multe despus, chiar si in finalul cartii, final in care esti lasat in suspans.
Personajele sunt complexe din toate punctele de vedere si niciodata nu le prevezi ceea ce vor face, felul in care vor actiona, ceea ce din punctul meu de vedere aduce o alta bila alba. Fecare personaj aduce ceva nou si inedit povestii, cum ar fi calmul lui Jem sau replicile pline de sarcasm si ironii ale lui Will. Orice care are un aparent baiat rau nu? Ei bine in aceasta serie Will primeste rolul de bad boy.
Nici nu stiu ce va pot spune pentru a va convinge sa cititi cartea, daca nu ati facut asta deja. Este in mod clar un must read, o carte pe care ar trebui sa o ai pe rafturile bibliotecii. „Ingerul Mecanic” iti arata ca oamenii nu pot fi doar buni si rai, ci linia este atat de transparenta incat uneori nu poti face diferenta. Te invata nimic nu este ceea ce pare, ca fiecare om ascunde ceva, fiecare gand poate fi cu dus si intors si nici macar adevarul uneori..nu mai este suficient.
O recomand din suflet!

Blestemul din Swoon – recenzie realizată de Seran Alexandra 

Blestemul din Swoon – Nina Malkin Mi-a placut mult cartea pentru ca are o idee originala, si o poveste de dragoste plina de suspans. Desi primele capitole nu sunt atat de interesante, actiunea incepand din a doua parte a cartii. Candace se muta din aglomeratul oras New York intr-un orasel din Connecticut, numit Swoon, unde niciodata nu se intampla nimic. In momentul in care Pen, verisoara lui Dice cade dintr-un copac, spiritul unei fantome din secolul XVIII-lea patrunde in corpul ei pentru a se razbuna pe Swoon. Avand puteri paranormale Dice poate sa-l vada pe Sinclair, pe scurt Sin, si fara sa vrea se indragosteste de el. Sin reuseste sa o pacaleasca pe Dice, iar aceasta il elibereaza din trupul lui Pen. La numai o zi dupa asta Dice, il vede pe Sin in casa verisoarei sale dandu-se drept ruda cu ea. Lucrurile incep sa o ia razna, Sin incearca sa se razbune pe locuitorii din Swoon pentru greselile stra-stra-strabunicilor lor. Va reusi Sin sa se razbune pe intregul oras? O sa-l invinga Dice pe Sin, in ciuda faptului ca are sentimente pentru el? Blestemul din Swoon este primul volum al seriei Swoon, de Nina Malkin

Recenzii care participă pentru Jocul Minciunii:

Crescendo de Becca Fitzpatrick – recenzie realizată de Cocos Cristina

Nora si Patch – doua nume care nu vor mai suna la fel de bine impreuna.

Nora Grey a trecut pana acum prin tot felul de peripetii, pana sa ajunga la inima ingerului care, odata, dorea sa o omoare. Dar in Crescendo totul se schimba, iar treburile merg din ce in ce mai rau cu fiecare capitol. Prietenul ei din copilarie, Scott, revine in Coldwater mai puternic si mai periculos ca niciodata. Increderea Norei pentru Patch scade, pana cand ajunge la ura. Arhangelii abea asteapta ca fostul inger cazut, mai nou inger pazitor, sa calce stramb si sa fie trimis in Iad. Dar totul se complica atunci cand Nora incepe sa fie vanata de… propriul ei tata? Patch stie mai multe decat lasa sa se vada dar regulile arhanghelilor il obliga sa stea departe de cea pe care incearca sa o protejeze. Si cand te gandesti ca cei apropiati sunt in stare sa te tradeze in orice moment…

Sincera sa fiu, in toata aceasta serie de intamplari care te tin cu sufletul la gura, sunt si scene in care te prapadesti pe jos de ras. A fost amuzant atunci cand Marcie purta sapca de baseball a lui Patch, iar Vee a sarit in sus cum ca Patch ar fi avut paduchi in urma cu o saptamana. Ce a urmat insa nu a fost la fel de placut, cel putin pentru Nora.

Cartea merita cumparata si citita, deoarece are de doua ori mai mult decat in Ingerul noptii: De doua ori mai mult suspans. De doua ori mai multe vesti socante. De doua ori mai multa aventura. De doua ori mai multe sentimente.

Divergent – recenzie realizată de Bilc Irina 

 Intr-o zi de prin decembrie anul trecut m-am decis sa cumpar cartea Divergent, de Veronica Roth. Auzisem multe lucruri bune despre ea si mi-o recomandase si o prietena. Am ajuns acasa si am inceput lecutra.Cartea m-a captivat inca de la prima propozitie. Apoi am descoperit o lume „perfecta” unde fiecare apartinea unei factiuni, modul sau de gandire fiind acela al factiunii lor. Beatrice a fost dintotdeauna de parere ca nu era destul de altruista pentru factiunea sa: Abnegatia. Cand implineste 16 ani si isi face alegerea, afla ca nu toti oamenii pot gandi doar intr-un singur fel, iar asta este ceva extrem de periculos. Dupa ce Tris isi face alegerea nebuneasca, totul este imprevizibil. Pentru prima oara in viata mea, nu aveam nici o idee despre idila lui Tris. Nu stiam de cine se va indragosti. Banuiesc totusi ca nici ea nu a stiut. Am invatat atat de multe din aceasta carte. Am invatat ca daca vrei sa fii curajos, trebuie sa te temi. Am invatat ca sa fii altruist si sincer este greu, ca prietenii se pot schimba usor, dar nu trebuie sa renunti la ei si ca iubirea este o forta distrugatoare si minunata, care poate salva sau condamna la moarte. Am numai vorbe de lauda pentru acest volum mininat si astept cu sufletul la gura continuarea. Nu am nici un dubiu ca va fi la fel de buna ca acest prim volum. Unii o compara cu mult iubita serie „Jocurile Foamei”. Imi este greu sa spun asta, insa, pentru mine, Divergent bate JF. N-am crezut vreodata ca voi spune asta,dar uite ca a sosit clipa. Divergent merita!

 Predestinati – recenzie realizată de Cristina Otel

Helen Hamilton locuieste pe o micuta insula numita Nantucket,marele ei blestem. Helen este o fata inalta, blonda cu un corp superb si o buna alergatoare. Toata viata a incercat sa se minimizeze printre colegi, lucru deloc usor pentru o asa inaltime. Are o singura prietena care stie cat de speciala este si un tata imprastiat. Acest lucru se schimba in momentul in care Helen il intalneste pe Lucas Delos la scoala. In momentul in care se privesc o ura teribila ii cuprinde pe amandoi, o ura care ii determina sa se atace unul pe altul. Helen incearca sa-l sugrume pe Lucas, fapt care o catalogheaza drept o persoana cu probleme psihice. Aceasta lupta are efecte negative si asupra lui Lucas care era dat afara din echipa scolii. De ce s-a comportat ea asa? De ce l-a atacat? De ce il uraste atat pe noul coleg si nu pe intreaga lui familie? Si de ce au aparut groaznicele visuri din care Helen se trezeste cu picioarele insangerate? Misterul acesta se rezolva cand Lucas ii povesteste lui Helen despre Furii si despre un blestem antic, iar ura lor se risipeste cand se salveaza reciproc de la moarte.Intr-o intrunire de familie Helen afla ca ea este o descendenta a zeilor ca si familia Delos, astfel Helen incepe sa petreaca mult mai mult timp cu Lucas si in inima ei se infiripa dragostea. Dar Lucas ii arata iubire o clipa, dupa care isi modifica comportamentul, tratand-o ca pe o sora. De ce? De ce se poarta asa? Secrete roiesc in jurul ei, pentru ca familia Delos stie totul; ei ascund ceva de ea. Dar ce? Intrebarile acestea se plimba prin capul lui Helen neincetat. Cand Lucas apoape cedeaza, familia lui e obligata sa ia masuri si le interzis celor doi sa se mai vada, deoarece Helen face parte dintr-o Casa diferita si ea este ultima supravietuitoare. Dupa o perioada lunga, mama lui Helen apare(mama care cunoaste familia Delos, a avut o relatie cu un membru si a fost acuzata de crima) si cand totul se crede rezolvat deoarece Helen nu mai este ultima descendenta, mama ei divulga un secret ingrozitor care ii desparte ce Helen si Lucas pentru totdeauna.

Am citit aceasta carte din proprie initiativa; nu m-a convins descrierea postata de cei de la Rao, dar am decis sa-i dau o sansa. Mi-a placut extraordinar de mult, deoarece diferenta fata de alte carti este vizibila. Plus ca inbina mitologia cu lumea reala si ireala.
Va sfatuiesc sa achizitionati aceasta carte fiindca povestea este total diferita. Nu este dragoste la prima vedere ci ura la prima vedere. Tumultul prin care trece fiecare personaj este scos in evidenta de situatiile problema. Personajele sunt conturate perfect, n-ai cum sa nu recunosti tipologia inca de la primele replici. Tin sa precizez ca exista mai multe povesti de dragoste, iar Unu-Saizeci este partasa la una din ele. Cititi ca sa aflati cine este Unu-Saizeci.
La final va veti da seama ca NU ZEII II DESPART.

Vise de Sucub – recenzie realizată de Grosu Geanina

In ,,Vise de sucub” Georgina m-a cucerit chiar din primele pagini fiind genul acela de fata dupa care orice baiat tanjeste. Este un demon sexy si elegant , atragand privirile oricarui muritor si reusind sa le absoarba energia. Daca ar fi reala Georgina ar cuceri inima orcarui baiat si ar fi modelul fetei perfecte.
Ce m-a fermecat la acest frumos sucub este faptul ca, desi poate avea orice baiat, ea se simte atrasa de Seth, un simplu scriitor. Daca ar fi sa ma aseman cu acest personaj nu cred ca as avea forta sa resping persoana iubita doar pentru a nu-i face rau. Cred ca acest lucru evidentiaza forta sa morala, poate ca isi doreste sa fie un simplu muritor si sa poata iubi, dar ea continua sa lupte. Sufletul sau este sfasiat deoarece nu poate nici sa il sarute pe barbatul iubit. Seth este o persoana extraordinara, o accepta pe Georgina, ii este alaturi la greu desi aceasta este un demon.
Richelle Mead reuseste sa-mi capteze atentia si admiratia cu acesta superba serie plina de dragoste, pasiune, crime, dar si tristete si regret. Extraordinara autoare mizeaza pe intruchiparea unei fiinte complexa, foarte puternica, frumoasa, ce tradeaza regrete prufunde.

Divergent-Veronica Roth – recenzie realizată de Balaban Ramona

Cand am inceput sa citesc aceasta carte, aveam mari asteptari de la ea, mai ales ca am auzit atatea laude si am citit atatea recenzii pozitive. La primele pagini, nu mi s-a parut foarte stralucita, cele 50 de pagini de la inceput au fost cam seci. Dar apoi totul incepe sa capete forma si ramai prins in povestea lui Beatrice.

Beatrice Prior si-a petrecut toata viata in sanul Abnegatiei, factiunea familiei ei, invatand despre virtutea altruismului. Pentru altruisti, care duc o viata pasnica, bogatia, egoismul si puterea nu-si au locul in viata lor. Insa Beatrice a simtit mereu ca nu poate fi altruista pe deplin. De multe ori ea manifesta curiozitatea des intalnita in randul Candorii, o alta factiune care pretuieste sinceritatea, alteori simtea o dorinta nebuna de a nu se supune regulilor, de a fi libera, caracteristici Neinfricatilor-factiunea care se bazeaza pe curaj. Iar inteligenta este o calitate pe care a avut-o mereu, calitate pretuita de Eruditi.
Beatrice implineste 16 ani si pe masura ce timpul trece este din ce in ce mai nelinistita,din pricina testului de aptitudini.
Testul de aptitudini este o experienta unica in viata oamenilor, experienta ce a schimbat totul in viata lui Beatrice. Ea nu apartine unei singure factiuni, are calitati demne atat de Abnegatie, Eruditie, dar si de Neinfricare. Este Divergenta. Insa i se spune sa nu dezvaluie acest lucru nimanui, trebuie sa pastreze acest secret periculos cu pretul vietii ei, pentru ca singurul lucru care ar astepta-o ar fi moartea.
Acum trebuie sa se hotarasca in ce factiune isi va petrece restul vietii, trebuie sa decida daca va alege calea dorita de parintii ei, adica Abnegatia, sau se va indrepta catre Neinfricare sau Eruditie.
Insa alegerea nu e deloc usoara. Isi iubeste prea mult parintii, iar alegerea altei factiuni decat cea in care a crescut, ar insemna un act de tradare la adresa lor, nu va putea sa-i vada decat in prima saptamana dupa alegere, petrecandu-si restul vietii departe de ei, pentru ca toate cele cinci factiuni urmeaza calea „factiunea inaintea sangelui”. Dar nici nu poate ignora dorinta arzatoare care o cuprinde de fiecare data cand ii vede pe Neinfricati manifestandu-si libertatea si spontaneitatea.
Toti ochii sunt atintiti asupra lui Beatrice. Fratele ei Caleb a ales sa-si paraseasca parintii si sa se alature Eruditilor, iar ea e incapabila sa-si lasa parintii fara ambii copii. Insa pentru prima data, se gandeste si la ea insasi si face alegerea care ii schimba total viata.
Sangele lui Beatrice Prior picura peste bolul cu carbuni, simbolul Neinfricarii. Acum e pe cont propriu, trebuie sa uite de fosta ei viata si sa se straduiasca sa treaca de initierea dura la care sunt supusi novicii Neinfricati. Totul se transforma, ea cunoaste o noua viata, acum trebuie sa lupte pentru supravietuire. Primele incercari ale novicilor sunt saritul in tren si din tren si saritul de pe acoperis. Pentru cei nascuti Neinfricati, aceste probe sunt usoare, dar cei transferati din alte factiuni intampina dificultati. Regula e simpla.

Te adaptezi, traiesti. Esuezi, mori!

Sau mai rau ca moartea, traiesti in afara factiunilor, departe de lume, luptandu-te cu neajunsuri si viata de cersetor.
Aventura este abia la inceput, Beatrice isi schimba numele, din dorinta de a fi mai puternica si de a se adapta mai usor noii sale vieti. Acum este Tris. Ea, impreuna cu ceilalti novici trebuie sa treaca prin cele trei stagii ale initierii, unul mai greu ca celalalt, de rezultatele obtinute si de situarea in clasament depinzand cu totii.
Intre Tris si Four, instructorul ei, se infiripa o frumoasa poveste de dragoste, cu multe suisuri si coborasuri, din pricina Divergentei lui Tris. Ea trebuie sa pastreze aparentele, de fata mica, slaba si vulnerabila din Abnegatie, pentru a nu le da de banuit liderilor Neinfricarii, altfel ar fi ucisa fara drept de apel. Dar ea tot nu intelege de ce este Divergenta periculoasa, nedescoperind nimic important. Dar curind totul se dezvaluie, luminand planul care ar putea distruge factiunile, iar Divergenta lui Tris poate fi singurul atuu pe care il are.

Personajul preferat: Tris, binenteles. In ciuda faptului ca ea nu este obisnuita cu nebuniile Neinfricatilor, face fata tuturor provocarilor, ba chiar ii intrece pe cei nascuti Neinfricati, insa nu din prima, nu este o eroina perfecta. Ea avanseaza treptat, invata din greseli si se straduieste sa se adapteze vietii pe care si-a ales-o. E o fata buna, curajoasa, desteapta, cu un puternic simt al binelui si al altruismului. Si nu se poate sa nu-ti placa de ea dupa ce demonstreaza ca marimea nu conteaza deloc, ea e mai tare ca cei antrenati.

M-a surprins total aceasta carte, de multe ori aveam nevoie sa ma mai uit pe coperta sa fiu sigura ca citesc Divergent, nu Gazda, de S. Meyer. Am observat multe asemanari intre cele doua si cred ca tocmai de aceea mi-a placut atat de mult. Cartea este scrisa inteligent, fiecare pas este bine gandit si uneori ramai perplex la cele intamplate. Nu regret ca mi-am cumparat-o, ba dimpotriva, sunt mandra ca in sfarsit o am in biblioteca mea, dupa atata timp in care mi-am dorit-o. De fiecare data cand voi privi marginea sa de un gri fumuriu cu albastru deschis imi voi aminti de taria lui Tris, de curajul, dar si de altruismul ei. Acum vad de ce a primit atatea premii, asa cum pe Tris a schimbat-o alegerea facuta, si pe mine m-a schimbat aceasta carte.

Prințul Mecanic – recenzie realizată de Andries Cristina 

Va voi prezenta recenzia romanului „Printul mecanic”de Cassandra Clare. Cartea aceasta am asteptat-o cu nerabdare si am citit-o pe nerasuflate, desi pot spune ca primele 100 de pagini lasa de dorit deoarece nu se poate spune, dupa parerea mea, ca se intampla cu adevarat ceva si pe mine m-au plictisit. Tessa, Will, Jem, Charlotte, Henry se afla la proces, deoarece stim din romanul anterior,Ingerul mecanic, ca au fost atacati de niste dispozitive mecanice.Benedict Lightwood, un om cu influenta, doreste dinadins sa ia Institul lui Charlotte si sa si-l insuseasca.Astfel, Consulul le da protagonistilor nostrii timp de 2 saptamani pentru a-l gasi pe Magistru. Cine este asa zisul Magistru? Este un om oarecare, pe nume Mortamin, care doreste sa se razbune pe vanatorii de umbre, pe care autoarea ii numeste nefilimi.Cautarile incep,iar personajele noastre afla numeroase secrete, de aici actiunea incepand sa curga, si pot spune ca va asteapta numeroase surprize. Una dintre ele, deoarece numai una va spun din ele e ca Jem o va cere pe la sfarsitul cartii pe Tessa in casatorie. Romantic. E o carte superba, la care cel mai mult am apreciat minunatul triunghi amoros, ca intotdeauna. Bravo CASSANDRA CLARE, un alt roman uluitor!

57 de gânduri despre „Concurs – Cărți Leda – votarea

  1. Am trimis si eu o recenzie la Jurnalele Vampirilor: Suflete Umbra si daca nu ma insel participam pentru Pe Jumatate Moarta. Din cate am vazut nu sunt pe lista. Se poate sa fi facut eu vreo greseala cand am trimis formularul.

    Apreciază

  2. Pingback: VOT PENTRU CONCURS. « Shadowbooks

  3. Pingback: Vă rog, vă rog, vă rog! « Lost in a bookshelf

  4. numai e nevoie. Vroiam sa intreb cum se trimit cartile, ca eu am scris numele meu adevarat, dar nu am inca 14 ani si daca se trimite la posta…Poti sa ma ajuti? Ti-am trimis formularul pe numele Andries Cristina

    Apreciază

    • Coboara cu scroll-ul pana ajungi la postarea cu luna noua la protv si uitate in bara laterala. O sa vezi o imagine pe care scrie formular pentru castigatorii concursurilor pe blog. Dai click acolo completezi si trimiti.

      Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!