Paranormal (Paranormal #1) de Kiersten White

Vă mai amintiți că în urmă cu aproximativ un an ați votat aici pe blog pentru publicarea acestei serii în România? Din câte puteți să vă dați seama, Grupul Editorial Corint este o editură de milioane și v-a transformat dorința în realitate, publicând cartea la Corint Junior. Acum puteți găsi primul volum în orice librărie din țară (sau cel puțin așa ar trebui) sau îl puteți comanda de pe site-ul editurii.

Am început să citesc Paranormal în așteptarea lui Chloe King (Cele nouă vieți ale lui Chloe King #2) și am avut plăcuta surpriză să îmi dau seama că mi-a întrecut așteptările. Nu credeam că aveam să mă distrez atât de bine cu Evie și lumea ei de paranormali. Povestea eroinei e plină de suișuri și coborâșuri. După ce e plimbată între diferite familii adoptive, o scurtă întâlnire cu un vampir o aduce în atenția Agenției Internaționale de Securitate pentru Paranormali (pe scurt: AISP). Evelyn vede clar, dincolo de farmecele ființelor paranormale și astfel AISP o angajează de la o vârstă destul de fragedă pentru a-i ajuta să descopere și să neutralizeze vampiri, vârcolaci și tot soiul de ființe. Treaba agenției este să neutralizeze ființele paranormale și pentru a se deplasa cât mai repede, aceasta se folosește de potecile silfilor. Pe scurt, așa cum se întâmpla în carte, chemi un silf strigându-i numele adevărat, apoi îi spui unde vrei să te ducă, el te apucă de mână și intri alături de el printr-o ușă ce poate fi deschisă oriunde și înainte să își dai seama ajungi acolo unde ai vrut. Totuși, silfii sunt cunoscuți pentru maniera lor de a răstălmăci un ordin, așa că nu poți avea încredere în ei.

Într-una dintre dimineți Evie surprinde o copie perfectă a lui Raquel (într-un fel ea este directoare la AISP) şi încearcă să o oprească. Apoi descoperă că intrusul este o fiinţă despre care nici măcar AISP nu are informaţii aşa că Evie încearcă să se apropie de el şi descoperă că are chiar şi un nume: Lend. Cei doi se simt foarte bine unul în compania celuilalt, așa că Evie începe să își petreacă timpul în celula în care Lend este închis tocmai din vina ei. Totuși, Evie începe să îl placă tot mai mult și rămâne impresionată ori de cate ori își vede chipul în desenele lui sau ori de câte ori Lend încearcă să îi copieze imaginea, dar nu poate copia și nuața ochilor ei.

Cea mai bună prietenă a lui Evie este Lish, o sirenă ce  are datoria de a monitoriza toată activitatea agenției. Cu ajutorul ei, eroina află că deși este om, și pentru ea există o clasificare. Și ce mai clasificare: Creatură paranormală de nivel 7, de origine necunoscută, formă muritoare. Brusc, lucrurile încep să se schimbe și Evie începe să își pună o mulțime de întrebări.

Paranormalii încep să moară și nimeni nu cunoaște cauza, Reth (este un silf) încă o urmărește pe Evie și încearcă să o umple (așa cum spune el), Lend e încă închis și lucrurile par să meargă din ce în ce mai prost. Dar ce te faci când pe lângă toate astea apare și o profeție ce nu pare să prevestească nimic bun?

Un misterios personaj își face apariția tocmai pentru a încurca și mai tare lucrurile și tot ceea ce lasă în urmă sunt paranormali secați de putere cu o urmă aurie în formă de mână pe piept. Bineînțeles că Evie va încerca să își de-a seama ce se întâmplă, dar oare va reuși? Pe lângă asta, Lend e o persoană importantă pentru Evie și ea își dorește să îl salveze de orice pericol, dar oare va reuși să facă asta când ea nici măcar nu știe ce este cu adevărat?

 Dacă vreți să știți ce se va întâmpla cu Evie, Lend și toți ceilalți paranormali tot ce trebuie să faceți este să citiți cartea, fie că o împrumutați, fie că o cumpărați de pe site-ul editurii sau din librării.

„Oh… biiiip!” Abia aștept cel de-al doilea volum, Supranatural.

Lectură plăcută!

P.S. La finalul cărții o să vă doriți și voi un Tasey.

Reclame

Un gând despre „Paranormal (Paranormal #1) de Kiersten White

  1. Am citit recent cartea..defapt acu doua zile am terminat-o si este prea interesanta. mi-a placut povestea dintre Lend si Evie..pentru ca este putin tipica…putin spre o poveste reala…si faptul ca Fata de foc fura suflete ca sa se simta plina… putin ciudat, dar da ciudat nimic altceva. Sa furi suflete ca sa simti ca ii ai pe ceilalti langa tine. M-a surprins ca la sfarsit nu s-a mai intors la Raquel …ca ea nu prea i-a zis nimic daca tot cica a fost la spital…si m-a surprins faptul ca va avea grija de tipa aia. … Hmm Reth..nu ma enerva ..chiar ma bucuram cand aparea =)) cadea din luna nu alta si era si amuzant..putin ironic tipul,dar l-am iubit mult si pe Lend 😡 mai ales ca avea incredere in ea chair daca il prinse..si ca ii desena chestii..se c omporta normal..si nu ca o fiinta paranormala :))) Minunata cartea si merita citita!

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s