Năluca și Năucul (Năluca și Năucul #1) de Stacey Kade

Năluca și Năucul este o carte pur și simplu amuzantă și distractivă, piperată cu replici sarcastice, numai bună de citit într-o zi de vară. Cred că un punct forte e faptul că povestea este prezentată alternativ din două puncte de vedere. Povestea pare mai reală deși vorbim despre o fantomă și un tip care vede fantome.

Într-o dimineață răcoroasă de școală, Alona Dare se gândește că poate scăpa foarte ușor de câteva lecții, așa că chiulește. Totuși, nu reușește să ajungă prea departe pentru că se trezește în fața unui autobuz galben de școală. Unul care din păcate nu mai apucă să calce frâna. Și uite cum chiulul chiar dăunează grav sănătății. Ei bine, așa se trezește frumoasa, populara și egoista Alona Dare mergând de la un capăt la altul pe coridoarele liceului fără ca cineva să o bage în seamă. Totul s-a schimbat din momentul în care Alona a întâlnit banalul autobuz de școală și asta începe să se vadă și chiar să o enerveze. Lumea începe să o uite, cea mai bună prietenă îi fură iubitul și toată lumea o bârfește.

Situația se schimbă o dată cu privirea plină de amuzament pe care i-o aruncă Will Kilian atunci când o vede smiorcăindu-se disperată. Și ca să  vă imaginați și mai bine scena, vă las un scurt citat:

Să râzi de morți nu e niciodată o idee bună. Dar nu mă puteam abține. Marea Alona Dare redusă la o scăfârlie plângăreață și mucoasă? De câte ori ai ocazia să vezi așa ceva?

Nu prea des. Decât dacă, firește, ești eu. Norocosul și băftosul de mine.

Totul nu ar fi trecut decât ca o întâmplare haioasă dacă Alona nu l-ar fi zărit pe Kilian uitându-se chiar la ea. De aici până la a-l urmări peste tot pentru a găsi răspunsuri la întrebările ce o macină e doar un pas, așa că Alona începe să îl bage în seamă pe Will, tipul ciudat și retras pe care toată lumea îl vede mereu cu un hanorac cu gluga pusă pe cap și o pereche de căști pe care încearcă să le mențină în urechi cât mai mult posibil.

În timp ce încearcă să afle calea ce o poate trimite în rai, Alona reușește să intre într-o situație din care nu mai știe cum să iasă. Îl scapă pe Will de toate fantomele care îl deranjează, dar ea trebuie să îi ajute pe toți și să noteze dorințele acestora în așa fel încât să i le transmită lui Will.

Situația și-așa tensionată se complică și mai mult atunci când Joonie, condusă de vina pe care o simte pentru coma în care se află Lily (persoana de care este îndrăgostită) încearcă să o contacteze printr-o tablă Ouija și bate asupra lui Will un rău și mai groaznic.

Mie mi-a plăcut la nebunie povestea și o recomand tuturor celor care preferă poveștile  fantasy de dragoste complicate și condimentate cu situații neobișnuite. Autoarea scrie foarte bine și reușește să facă un portrete foarte detaliate. O să vedeți și voi cum sunt descrise personajele principale printre replici usturătoare și pline de sarcasm. Cred că până la urmă povestea se bazează pe zicala „linia dintre ură și dragoste este atât de subțire încât uneori e atât de ușor să treci de ea fără să îți dai seama” (bine, am cam adaptat zicala, dar cam așa e). O să vedeți că o mulțime de cărți sunt scrise pe baza acestei fraze. Uneori cu bună știință, alteori nu.

Eu sper că veți citi și voi cartea și veți veni cu păreri și impresii, bineînțeles dacă vreți . Măcar mai discutăm despre carte până punem mâna pe cel de-al doilea volum ce va apărea tot la editura Leda. Și că tot veni vorba, Năluca și Năucul poate fi comandată de aici. Lectură plăcută!

Reclame

4 gânduri despre „Năluca și Năucul (Năluca și Năucul #1) de Stacey Kade

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s