Corint Junior va lansa o nouă serie – The Dark is Rising de Susan Cooper

Corint Junior ne pregătește o nouă serie. Nu știu exact când va apărea primul volum din această serie, dar știu că va apărea. Și cred că până atunci ar trebui să știm măcar câteva lucruri despre noua achiziție a editurii, așa că mai jos aveți câteva detalii despre serie și autoare.

Susan Cooper este o scriitoare născută în 1935 în Marea Britanie. Este cunoscută pentru seria The Dark Is Rising (Tărâmul Întunericului – traducerea provizorie) formată din 5 volume scrise pentru tineri. Seria plină de mister îmbină legende britanice precum cea a regelui Arthur.

Sper că editura va folosi coperțile pe care le-am postat eu mai jos pentru că sunt cele mai atractive și misteriose.

The Dark is Rising: 

1. Over Sea, Under Stone (1965)
2. The Dark is Rising (1973)
3. Greenwitch (1974)
4. The Grey King (1975)
5. Silver on the Tree (1977)

Over Sea, Under Stone – Potirul de sub stâncă (traducerea provizorie a titlului)

De-a lungul timpului, forțele binelui și răului s-au luptat continuu, menținând echilibrul. Ori de câte ori forțele răului devin prea puternice, un campion al binelui este chemat să le înfrângă. Acum, când puterea răului crește, iar campionul nu apare, trei frați se trezesc  în mijlocul unui război mistic. 

În vacanța în Cornwall, cei trei copii, Jane, Simon, și Barney Drew descoperă o hartă veche, în podul casei în care locuiesc. Ei își dau seama imediat că aceasta este specială. Harta este cheia pentru găsirea unui Graal legendar pierdut de secole. Graalul este o sursă de putere pentru lupta cu forțele răului, cunoscute sub numele de Dark. În căutarea Graalului, cei trei frați își pun viețile în pericol. Misiunea lor e să pună cap la cap toate indiciile, să găsească și să păstreze în siguranță Graalul până la apariția noului campion.

Coperțile celorlate volume:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceste coperți sunt  probabil ultimele deoarece sunt din 2007. Dacă vreți să vedeți și celelalte variante puteți să le căutați pe goodreads.

Aproape că uitam să vă spun că cel de-al doilea volum al seriei, The Dark is Rising a fost ecranizat în 2007 de 20th Century Fox și Walden Media. Filmul se numește The Seeker și îi are în rolurile principale pe Ian McShane, Alexander Ludwig, Frances Conroy, Gregory Smith și Christopher Eccleston.

Reclame

4 gânduri despre „Corint Junior va lansa o nouă serie – The Dark is Rising de Susan Cooper

  1. Wow, foarte tare 😀 Eu vazusem filmul mai demult si mi se paruse simpatic. Sunt curioasa cum sunt si cartile. Mai ales ca sunt si atatea volume in serie 😀 Copertele sunt frumoase. Sunt curioasa pentru ce vor opta cei de la Corint Junior 😀

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s