Sacrificiul (Eve #2) de Anna Carey

Îmi doream de ceva timp să citesc continuarea aventurii lui Eve pentru că abia așteptam să văd ce se mai poate întâmpla, mai ales că în primul volum s-au întâmplat de toate (și pentru toți).

Aventura lui Eve este din ce în ca mai imprevizibilă, chiar dacă a reușit să treacă podul și să ajungă în Califia, paradisul pentru femei. Avea câteva scenarii în minte, dar ce se întâmplă în acest al doilea volum al seriei depășește limitele imaginației noastre, a cititorilor. Deși mă așteptam ca Eve să părăsească Califia, nu mă gândeam că avea să o facă împreună cu Arden ( vă mai amintiți de ea, nu-i așa?). Cele două pleacă în căutarea lui Caleb atunci când află că acesta este încă rănit la marginea orașului și că tot ce îi despățea era doar podul. Totusi, această decizie pripită este luată și din cauza planurilor pe care le au femeile din Califia. Lui Eve pur și simplu nu îi mai surâde ideea de a fi tratată ca și cum ar fi un obiect, așa că decide să se arunce din nou, cu capul înainte, în lumea care încearcă să o aducă în fața regelui. E decisă și pregătită să înfrunte orice pentru a fi din nou alături de Caleb.

Tentativa ei este una curajoasă, dar evident totul este o cursă bine plănuită de Stark, soldatul Noii Americi, pe care îl lăsase în viață atunci cand venise pe cărare spre Califia. Cu tot ajutorul pe care îl poate oferi cățelușa lui Arden, cele două sfârșesc tot legate în jeep și în drum spre oraș. Am fost atat de uimită atunci cand mașina s-a oprit înainte de a ajunge în oraș încât am avut senzația că îmi lipsesc câteva pagini. Dar masina se oprise doar pentru a o lăsa pe Arden înapoi la școală. Toate țipetele și încercările lor de a evada sunt în van. Dupa atâta luptă, Arden sfârșește în clădirea de lângă Școală, iar Eve alături de rege în orașul ascuns în deșert, păzit de mulțimea de soldați ai Noii Americi ca pe o fortăreață în care se poate intra, dar nu se mai poate ieși.

O dată ajunsă în palat, regele îi dezvăluie trecutul, un trecut pe care Eve și-ar fi dorit să nu îl afle niciodată. Tot aici află și că prietenul ei Caleb este căutat pentru uciderea soldatilor pe care ea îi împuscase pentru că, așa cum îi spusese regele, cineva trebuia tras la răspundere și acel cineva nu putea fi tocmai ea. Astfel începe o cursa plină de suspans și schimbări de situație pe parcursul căreia Eve este nevoită să facă lucruri de care nu se credea capabilă. Este nevoită să aiba încredere în persoane pe care nu le cunoaște, și cel mai rău e că nu își pune doar propria viață în pericol, ci și pe a lui Caleb.

Autoarea are un stil aparte pentru că te vrăjește din primele pagini, te ține în suspans alte 300, ca în final să te lase fără cuvinte și cu sufletul la gura în așteptarea următorului volum. Nu ai cum să nu o îndrăgești pe Eve. Felul ei de a fi, de a se băga în belele, dar și de a ieși din ele și ghinionul pe care îl are atunci când îsi face planuri te fac să te intrebi dacă necazurile ei se vor termina vreodată sau dacă va fi fericită cu adevărat alături de Caleb.

Finalul acestui volum e atât de neașteptat încât atunci cand ajungi la ultima pagină te trezești cu o groază de întrebări la care speri că vei găsi raspunsul în urmatoarea carte a seriei. Dar oare le vei găsi?

Reclame

8 gânduri despre „Sacrificiul (Eve #2) de Anna Carey

  1. As vrea sa comand cartile Eragon(vol 2,3,4)…nu stiu exact cate volume sunt.Si as vrea sa ma sfatuiesti ce sa fac…sa le comand de pe internet sau sa merg intr-un magazin gen Carturesti.Cum ar fi mai rentabil pentru mine?Multummesc anticipat.

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s