Maximum Ride: Experimentul Angel de James Patterson

V-ați gândit vreodată cum ar fi să aveți aripi? Să puteți zbura fără să vă gândiți la absolut nimic?

Ei bine, James Patterson s-a gândit și ce a ieșit puteți vedea și voi daca citiți cartea. Începutul e puțin mai greoi pentru că trebuie să fiți atenți la toate detaliile ( și credeți-mă, sunt destul de multe), dar atunci cand ați prins firul poveștii, e ca și cum ești acolo și te trezești strigând `Fugi Max, fugi!`.

Ideea principală e destul de simplă, dar se complică destul de mult pe parcurs. Max și gașca ei de ciudați formată din Fang, Iggy, Nudge, Gasman și Angel sunt experimentele reușite, ei au ADN-ul schimbat și ceva ce oamenii obișnuiți nu au, aripi. Toate bune (sau aproape bune) până aici , dar cei șase sunt urmăriți. Școala în care au crescut toată viața îi vrea înapoi și face tot posibilul ca ei sa se întoarcă de unde au plecat. O mulțime de eliminatori (experimente nu prea reușite, dar foarte puternice) sunt pe urmele lor și atunci cand aceștia reușesc să o prindă pe Angel și să o ducă înapoi la școală, stolul ripostează. Max hotărăște plecarea lor spre locul pe care îl urasc cel mai mult, locul în care cercetatorii au facut tot felul de experimente cu ei, locul în care au fost tratați ca animale, Școala.

Călătoria inițiatică în care pleacă cei cinci se dovedește foarte periculoasă, iar Max este atât de naivă uneori încât te face să crezi că nu poate să aibă grijă nici măcar de ea, darămite să o salveze pe Angel.

Lucrurile se complică și mai tare atunci cand Max este rănită, învață să aibă încredere în oameni, descoperă că are un cip în mână și o voce îi tot dă dureri de cap îngrozitoare. O dată cu lucrurile negative apar și cele pozitive, Angel descoperă că are o abilitate incredibilă, iar Max își dă seama că e mai puternică decât își imagina. Începe să aibă încredere în ea însăși mai mult decât spera vreodata și își dă seama că dacă își dorește ceva și luptă pentru acel lucru, nimic nu mai e imposibil.

Deși au fost câteva momente în care îmi doream să trec peste câteva pagini, mi-a plăcut cartea. Personajele principale zboară, atât la propriu, cât și la figurat dintr-o parte în alta izbindu-se de tot felul de probleme, care mai de care. Și cum nu sunt nicăieri în siguranță, sunt tot timpul în mișcare, încercând să scape de eliminatorii care par să se ascundă peste tot.

Aventura plină de răsturnări de situație a celor șase abia a început și e departe de final, așa că pregătiți-vă pentru continuarea seriei.

Primele două volume ale seriei pot fi comandate de pe site-ul editurii (click).

Reclame

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s