Spirala (Tunele #5) de Roderick Gordon & Brian Williams

20130223-190246.jpgExistă un punct de unde nu mai iese alt punct.

– Cartea Proliferației, secolul al XV-lea

Aparent, pentru cei doi autori ai seriei, mereu există încă un punct pentru că altfel nu pot să îmi dau seama cum de atunci când cred că știu ce urmează, se întâmplă ceva ce mă lasă fără cuvinte.

Când mă gândesc la primul volum, nu-mi vine să cred cât de mult a evoluat povestea. Îmi amintesc momentul în care Will descoperă tunelul și coboară într-o lume total necunoascută, cu un singur scop: să-și găsească tatăl, dar totul pare că s-ar fi întâmplat cu atât de mult timp în urmă. După ce a trecut prin o mulțime de încurcături în centrul pământului, Will e înapoi la suprafață. Acum trăiește împreună cu Chester, doamna Burrrows, Elliott, cei doi vânători uriași, Bartleby și Colly la ferma lui Parry, tatăl lui Drake.

Styxul atacă așa cum nu a mai facut-o până acum. În Londra, tot felul de bombe explodează și oameni importanți din conducerea țării își pierd viața. Autoritățile nu au nici o idee cu ce se confruntă, așa că salvarea Londrei și a întregii lumi se află în mâinile lui Will și a prietenilor lui.

Gemenele Rebecca se ocupă de fază, noul plan Styx pentru a distruge oamenii de la suprafață. Adună oameni și soldați din Noua Germanie, îi supun luminii întunecate și îi pregătesc pentru următoarea etapă.

Cred că volumul acesta este unul dintre cele mai triste. Finalul m-a lăsat fără cuvinte. Pe de o parte, moartea unor personaje importante conferă poveștii ceva mai multă credibilitate, dar pe de altă parte e trist să ajungi să îndrăgești anumite personaje și să își dai seama că în următorul volum nu le vei mai întâlni.

Mi-a plăcut foarte mult faptul că în acest volum, personajele principale nu mai sunt chiar atât de neajutorate. Aliați apar de unde nu te aștepți și ajutorul ajunge exact la locul și momentul potrivit. De această dată, deciziile lor nu mai sunt luate din necesitatea de a alege ceva, ci doar după ce au analizat situația și au luat în calcul toate posibilitățile. Acum se folosesc și mai mult de tehnologie și au parte chiar și de ajutorul unui specialist.

Cartea a apărut la sfârșitul anului trecut la editura Corint Junior. Puteți citi și voi povestea de aici dacă v-a plăcut recenzia. În curând va apărea și ecranizarea primului volum, așa că grăbiți-vă și citiți seria.

Lectură plăcută!

Reclame

Un gând despre „Spirala (Tunele #5) de Roderick Gordon & Brian Williams

  1. Pingback: Terminal (Tunele #6) – Roderick Gordon & Brian Williams | Sabinna

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s