Spulberă-mă (Atingerea lui Juliette #1) de Tahereh Mafi

IMG_3721„Sunt închisă de 264 de zile.
1 fereastră. 4 pereți. 13 metri pătrați de spațiu.
6336 de ore de când n-am mai atins o altă fiinţă umană.”

Juliette e închisă din cauza blestemului harului ei. Nu e vina ei că ori de câte ori atinge o persoană, ceva tragic se întâmplă. (Cred că seamănă puţin cu Rogue, din X-men).

Spulbera-mă este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit în ultimul timp. Stiam ca este un roman bun (de la Shauki), dar nu mă așteptam să fie atat de bun.

Modul în care acțiunea curge o dată cu fiecare cuvânt citit este surprinzător. Citești pagina după pagină și capitol după capitol până când îți dai seama că s-a terminat și mintea ta începe să lege tot  felul de idei pentru a umple golul pe care îl lasă finalul. Probabil vă gândiți că bat campii, dar mi-e așa mi s-a întâmplat. Am citit fiecare pagina, uneori cu zâmbetul pe buze, alteori blestemând ghinionul pe care îl are Juliette.

După cele 264 de zile primește un coleg de cameră, deşi spațiul în care e închisă poate fi numit oricum, numai cameră nu. Adam e închis alături de ea, iar cei doi trebuie să se descurce cumva ca să supraviețuiască. Așa cum era de așteptat, cei doi încep să se tîmprietenească, iar Juliette ajunge chiar să aibă încredere în el, dar totul pare să se dărâme atunci când Juliette află că Adam este unul dintre soldaţii celui care a închis-o.

Warren o scoate din celulă și o închide într-o cameră, o pune să poarte rochii elegante și încearcă să o convingă să își folosească puterile. Juliette e speriată şi nu vrea sub nicio formă să rănească pe cineva. Warren începe să îşi piardă răbdarea şi o forţează pe Juliette să îl atingă pe unul dintre soldații lui. După ce cade fără suflare, Juliette se simte vinovată și își dorește mai tare ca niciodată să evadeze. Dar cum să evadezi când ești într-o clădire plină cu soldați?

Adam încearcă să o ajute, dar oare mai poate avea Juliette încredere după ce a aflat că el face parte din armata lui Warren? Situația se schimbă tot mai mult pentru că ea simte ceva pentru el și în plus își dă seama că atingerea ei nu îi face absolut niciun rău.

Întregul volum e plin de schimbări de situație care te lasă cu gura căscată.

Cartea poate fi găsită aici (click).

Reclame

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s