Percy Jackson are o nouă casă – Editura Arthur!

Editura Arthur a lansat de curând primul volum al seriei Percy Jackson. Acest volum a fost publicat pentru prima dată în română în 2010 de către editura RG Publishing, iar între timp aceștia au abandonat publicarea volumelor următoare ale seriei. Probabil, editura Arthur plănuiește să publice cel de-al doilea volum înainte ca ecranizarea să ajungă pe marile ecrane (august 2013). Până atunci, puteți să vă bucurați de primul volum. Acesta poate fi comandat de aici (click).

Percy Jackson şi Olimpienii: Hoţul fulgerului de Rick Riordan 

Percy Jackson şi Olimpienii. Hoţul fulgerului este un roman fantastic bazat pe miturile Greciei Antice şi este prima carte din seria Percy Jackson şi Olimpienii a lui Rick Riordan.

– Publicată în mai 2013
– Traducere din limba engleză şi note de Alexandru Moldovan.
– hardcover, 307 p, 140×205

Sinopsis:

Volumul prezintă aventurile lui Percy, un puşti de doisprezece ani care descoperă că este semizeu, fiind fiul unei muritoare şi a zeului Poseidon. Ştim că tinerii cititori nu sunt foarte atraşi de poveştile mitologiei clasice, considerând că acest tip de lectură este dificilă şi lipsită de conexiuni cu societatea din zilele noastre. Dar cartea lui Rick Riordan contracarează aceste neajunsuri, fiind un excelent îndrumar mitologic, plin de aventură şi pe gustul copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani.

Rick Riordan reuşeste, cu multă abilitate, să plaseze istorisirile din cărţile lui Homer într-un context actual, folosindu-se de umor şi reconstruind aventurile clasice într-un ritm alert, ce ţine cititorul cu sufletul la gură.

Cărţile seriei Percy Jackson şi Olimpienii s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare în primii partu ani de la apariţie, iar întreaga serie este prezentă de aproape 300 de săptămâni în topul publicaţiei The New York Times la categoria celor mai bine vândute cărţi dedicate publicului tânăr. Romanul este listat ca una dintre cele mai bune apariţii editoriale pentru tineri de Young Adult Library Services Association. 

6 gânduri despre „Percy Jackson are o nouă casă – Editura Arthur!

 1. Mi se pare cam tristă alegerea făcută cu referire la copertă însă nu aceasta ar fi un impediment. Am citit prima pagină şi am găsit deja o greşeală minunată în titlul primului capitol :))…sper să nu fie şi la această editură greşeli gramaticale/de topică căci la RG Publishing găsisem destule :P.

  Apreciază

  • Am auzit si eu de multitudinea de greseli din varianta de acum 2 ani si chiar sper sa nu fie si varianta asta la fel. In plus, cineva spunea (nu mai stiu exact pe unde) ca noua coperta ar fi cu alb spre crem in loc de albastru, dar pana o vad nu pot sa spun exact. Pe site-ul lor este pusa coperta asta.

   Apreciază

 2. Exista un fel de club se lectura (un proiect initiat de editura Art) pentru scolile din toata tara. Iar la comandarea a douazeci de exemplare (la nivel de scoala) din cartile propuse lunar, un volum costa 17 lei. Imi amintesc ca profesoara de romana a venit cu cartea asta in mai si ne-a prezentat-o, si parca arata putin altfel. Tin minte ca avea o coperta mai luminata. Pe Elefant parca o vazusem: http://www.elefant.ro/carti/carti-pentru-copii/grupe-de-varsta/viii-iii-ani/percy-jackson-si-olimpienii-hotul-fulgerului-208017.html

  Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s