Destinul lui Conrad de Diana Wynne Jones în curs de apariție la Editura Rao

Editura Rao lansează un nou volum din seria Chrestomanci! Destinul lui Conrad va avea 316 pagini și va costa 22.99 RON. Cartea poate fi precomandată de aici (click).

Destinul lui Conrad

Lumea în care trăieşte Conrad e pe punctul de a fi perturbată de lucrurile stranii care se petrec la castelul Stallery. Cineva a antrenat bursa de mărfuri în nişte experimente de magie probabilistică, iar afacerile tuturor merg prost, mai puţin cele ale profitorilor de la Stallery.

Deşi Conrad nu-şi doreşte altceva decât să continue şcoala alături de prietenii săi, află că poartă o karmă nefastă şi că îl aşteaptă un viitor sumbru. Ca să îndrepte lucrurile, se va angaja ca servitor la castel şi va pândi momentul confruntării cu persoana care-i pricinuise soarta rea, cea răspunzătoare şi de turbulenţele magice.

Dar totul se complică, în misiunea sa Conrad leagă prietenii noi, se aventurează prin locuri interzise şi clădiri suprapuse şi, cum era de aşteptat, îl întâlneşte şi pe Chrestomanci…

Rao a mai publicat două volume în 2011: Cele nouă vieți ale lui Christopher Chant și Trai de vrăjitor.

Cele nouă vieți ale lui Christopher Chant

Publicat în 1988, „Cele nouă vieţi ale lui Christopher Chant” face parte din multiubita serie „Chrestomanci”.

Acţiunea are loc într-o lume în care magia este la ordinea zilei şi unde se conturează copilăria faimosului vrăjitor care va juca unul dintre rolurile principale în toate romanele din serie. Deşi părinţii săi practică magia, Christopher nu beneficiază prea mult de afecţiunea lor şi îşi găseşte alinarea în călătoriile din vis, putând face escapade în alte lumi cu o uşurinţă invidiată de alţii.

Unchiul Ralph, un afacerist rapace, va profita de abilitatea lui Christopher pentru a obţine bunuri magice pe care să le vândă pe piaţa neagră. Părinţii săi se despart, este trimis la internat şi apoi la un expert în vârstă care va des coperi de ce totuşi Christopher nu ia note bune la magie. Într-una dintre misiunile sale, el va afla că are mai multe vieţi şi puteri deosebite.

 Trai de vrăjitor

Sora lui Cat, Gwendolen, este o vrăjitoare şi destinul ei, spune lumea, este „măreţ”. Astfel încât nu surprinde pe nimeni că un străin înalt şi brunet vine şi le ia pe amândouă să locuiască la castelul Chrestomanci. Dar viaţa la castel nu este chiar aşa cum se aşteptau.

Cărțile au fost publicate la intervale diferite de timp într-o ordine puțin mai ciudată. Autoarea a precizat totuși că aceste ar putea fi citite conform listei de mai jos pentru o cronologie mai bună și pentru a fi mai ușor de urmărit.

The Lives of Christopher Chant – Cele nouă vieți ale lui Christopher Chant 
Conrad’s Fate – Destinul lui Conrad
Charmed Life – Trai de vrăjitor
*”Warlock at the Wheel”
*”The Sage of Theare”
Witch Week
The Magicians of Caprona
*”Stealer of Souls”
*”Carol Oneir’s Hundredth Dream”
The Pinhoe Egg

*povești scurte publicate în volume de povestiri.

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s