Începuturile (Jurnalele lui Stefan #1) de L.J. Smith

Cred că ieri cineva îmi pomenea de recenzii și spunea că speră să fie cât mai multe, așa că astăzi m-am decis să mai scriu una. Sper să vă placă suficient cât să vă facă să cumpărați și voi cartea.

Așa cum v-am tot anunțat, Leda în colaborare cu revista Bravo au scos pe piață primul volum al seriei Jurnalele lui Stefan la un preț fantastic (doar 10.99 lei). Sper că nu ați ratat această șansă de a cumpăra volumul la un preț atât de mic.

Volumul Începuturile spune povestea celor doi frați, Stefan și Damon Salvatore, din momentul în care ei sunt încă oameni și o întâlnesc pe Katherine. Cartea (și întreaga mini-serie) are la bază serialul și cărțile lui L.J. Smith, dar eu vă pot spune că se bazează foarte mult pe flashbackurile pe care le vedeți pe parcursul serialului Vampire Diaries. 

Katerine Pierce devine orfană (asta spune ea) și se mută din Atlanta (împreună cu Emily) în micuțul oraș Mystic Falls în timpul Războiului Civil. Aceasta îl cunoaște la început doar pe Stefan deoarece Damon era plecat în război. Încă din primele clipe în care o vede, Stefan o consideră cea mai frumoasă femeie pe care a văzut-o în toată viața lui. Deși i se pare foarte îndrăzneață, el încearcă să se apropie de ea, dar tatăl lui îl face să accepte o logodnă cu o femeie pe care nu o iubește. Stefan, timidul Stefan încearcă să stea departe de Katherine, dar farmecul ei irezistibil nu îi permite să stea departe de ea pentru multă vreme. Totuși, Damon se întoarce acasă și o vede pe Katherine așa cum o văzuse și Stefan la început și își petrece tot mai mult timp în compania ei arătându-i împrejurimile.

În tot acest timp, orașul se pregătește pentru lupta contra vampirilor, în secret bineînțeles. Jonathan Gilbert își tot perfecționează dispozitivul pentru detectarea vampirilor. Vreți să știți dacă a funcționat până la urmă?? Citiți cartea!!

Am rămas foarte surprinsă de felul în care se comportă și reacționează Stefan. E așa timid și niciodată nu e capabil să își privească tatăl în ochi și să îi spună că nu vrea să se căsătorească cu cea pe care nu o iubește. E un visător încurabil. Crede că ar putea avea copii și o viață fericită alături de Katherine deși o vede râzând și pierzând timpul alături de Damon. Crede în Katherine și nu si-o poate imagina alături de fratele lui. Este foarte surprins atunci când Damon îi dezvăluie că știe care este adevărata natură a lui Katherine.

Ce v-aș mai putea spune?? Carte e fantastică și este scrisă la persoana I în totalitate spre deosebire de Jurnalele Vampirilor și cred că o să vă placă. Eu abia aștept continuarea ce va apărea pe 21 iunie împreună cu revista Bravo la doar 10,99 lei.

Titlul românesc: Jurnalele lui Stefan: Începuturile
Titlul original: Stefan’s Diaries: Origins
 Autor: L.J. Smith
Editura românească: Leda
Traducător: Adrian Deliu
Pagini: 281
Continuare: Jurnalele lui Stefan: Sete de Sânge

19 gânduri despre „Începuturile (Jurnalele lui Stefan #1) de L.J. Smith

  1. buna ai putea te rog sa faci, daca vrei ,un rezumat al primului volum al Jurnalelor lui Stefan sa stie si ce-i care nu l-au cumparat ce s-a intamplat acolo:D am aflat si eu din intamplare ca apar cartile si din pacate prima am ratat-o..

    Apreciază

  2. Volumul asta a fost acceptabil dar tot am impresia ca seria e exploatata mult prea mult.Adica na`,exista un super serial,exista seria originala de la care a pornit totul + Reintoarcerea(sau Intoarcerea,in fine) si mai exista si seria asta…care e ca si cum m-as fi uitat la un episod din serial(mult mai fain decat cartea)…Ramane de vazut volumul 2 si 3…

    Apreciază

  3. nu vinzi cartea? ca nam mai gasito nicaieri p net, si nici in librarii :((:((:((. am vol 2, 3, 4, 5, si azi imi iau vol 6, si nam vol 1 :((:((:(( te rog mult Sabi :o3
    id-ul meu … codrut.crazy_shadow. iti multumesc mult :o3

    Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!