Biblioteca ta! (18)

Întregul proiect cu bibliotecile, dar și concursul merge înainte cu voi. Astăzi puteți vedea biblioteca lui Aniţaş Evelina. Trimiteți și voi imagini cu biblioteca voastră și atunci când vor fi din nou 15 voi organiza un nou concurs.

Ea spune că:

„Biblioteca mea reflectă caracterul meu. O bibliotecă, pentru mine, înseamnă mult mai mult decât nişte rafturi. În bibliotecă am încercat să-mi redau personalitatea – îmi plac lumânările şi sărbătoarea mea favorită e „Halloween”-ul, astfel am introdus, cât de cât, elementele cele mai preţioase în bibliotecă. Mi-am transformat biblioteca într-o mini-librărie – îmi place ideea de ordine continuă. Îmi place să am grijă foarte mare de cărţi, să nu-mi place deloc să le văd deteriorate sau rupte sau îndoite. .Cărţile pentru mine înseamnă educaţie şi plăcere (mai mult plăcere, genul meu preferat fiind urban-fantasy). Biblioteca mea nu conţine toate cărţile pe care le-am citit, unele le-am împrumutat de la prieteni sau bibliotecă. Momentan, am mai împrumutat şi eu câtorva prieteni, deci nu e completă. Evident, mereu e loc de mai multe cărţi, dar e biblioteca mea şi o iubesc aşa cum este. Pe rafturi sunt afişate cărţi cumpărate sau câştigate. Mai am câteva cărţi de la „Adevărul” sau alte colecţii de ziare, cât şi cărţi mai vechi culese de la anticariate sau părinţi plus cărţi de şcoală, culegeri… altă mâncare de peşte. Totuşi, vreau să subliniez că biblioteca adevărată nu e cea materială, ci cea din mintea ta. Sper că va plăcut umila mea bibliotecă. Cartea e oglinda omului!” 

10 gânduri despre „Biblioteca ta! (18)

    • Hmm… sa vedem. Mie mi-au placut ambele. Am citit si Sange Albastru, dar si Invocarea. Depinde putin si de ce preferi: vampiri sau adolescenti cu puteri de care nici macar nu au idee. Sange Albastru se leaga putin si de originea vampirilor si daca o vei alege vei descoperi o lume a vampirilor cu totul si cu totul diferita de ce ai mai citit: sunt 2 specii de vampiri: cei cu sange albastru si altii cu sange argintiu, iar oamenii sunt cei cu sangele rosu. Povestea e destul de complicata la inceput si pe parcurs lucrurile se mai limpezesc si cand incepi sa intelegi ce se petrece se termina primul volum. Schuyler, personajul principal e un vampir mai special si amintirile ei, desi par atat de reale, o sa descoperi ca nu sunt ale ei. In plus, asemanarea cu mama ei (cea care este intr-un somn adanc din care nu vrea sa se trezeasca) este mult, mult prea mare.

      Invocarea o are in prim plan pe Chloe, o adolescenta care incepe pur si simplu dintr-o data sa vada fantome (bineinteles ca e speriata si face o criza). Asa ajunge sa fie inchisa intr-un sanatoriu pentru adolescenti cu probleme si descopera alte persoane inchise ca si ea pentru diferite lucruri (magie, „varcolacism”, „un fel de spiritism – despartirea sufletului de trup” etc – o sa le descoperi daca citesti cartea). Lucrurile se complica si nu prea reuseste sa iasa din sanatoriu asa cum isi doreste dupa doar cateva zile, asa ca ea e hotarata sa iasa de acolo, dar nu stie cum.

      Acum e alegerea ta!!

      Apreciază

    • Si eu am citit ambele cărţi menţionate. Mi-au plăcut foarte mult. „Sânge Albastru” e ok, mai ales că are vampiri, numai că povestea e cu multe goluri, trebuie să tot dai paginile în spate să revizualizei unele paragrafe, dar în rest e chiar frumoasă cartea. Oricum, mie îmi place mult mai mult „Invocarea”. Eu am o problemă cu perspectiva narativă din cărţi. „Sânge Albastru” este scris într-o perspectivă obiecivă. Mie îmi plac cele scrise în perspectivă subiectivă – îmi place ca totul să fie la persoana I, să simt personajul mai aproape. „Invocarea” e scrisă într-o perspectivă subiectivă şi îmi place mult mai mult, poate de aceea îmi place, dar şi povestea e mult mai simplă, uşor de înţeles, cursivă. Mie îmi place mult mai mult „Invocarea”.

      Apreciază

Vrei să întrebi sau să spui ceva? Lasă un comentariu!